Türkiye ve Nijer Arasındaki İlişkiler Güçleniyor

Nijer'in Amerikan askerlerini ülkeden gönderme kararı almasının ardından Türkiye ile ilişkilerini güçlendirmeye yönelik adımlar atılıyor.

Türkiye ve Nijer Arasındaki İlişkiler Güçleniyor

Altın, uranyum ve petrol madenleri açısından zengin kaynaklara sahip olan Nijer, Fransa kıskacından kurtularak kendi kaynaklarını yönetme kararı aldı. Bu kararın ardından Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nijer Başbakanı ve Ekonomi ve Finans Bakanı'nı Türkiye'ye davet etti. İki ülke arasında gerçekleşen görüşmelerde, ikili ilişkilerin daha ileri noktalara taşınması konusunda mutabakata varıldı.

Nijer'in Amerikan askerlerini ülkeden gönderme kararı almasının ardından Türkiye de harekete geçerek Nijer'e Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar gibi üst düzey yetkilileri gönderme kararı aldı. Türkiye'nin Nijer'e yapacağı ziyarette, ikili siyasi ve ekonomik ilişkiler ile iş birliğinin güçlendirilmesi planlanıyor. Nijer, Amerikan askerlerini ülkeden gönderme kararı alırken, Türkiye ile dostluk ve iş birliği ilişkilerini güçlendirmeye odaklanıyor.

Türk firmaların Nijer'deki yatırımları ve Türkiye'nin Nijer'deki uzun yıllara dayanan mevcudiyeti, iki ülke arasındaki iş birliğinin güçlenmesine olanak sağlıyor. Türkiye'nin Nijer'de yatırımlarının yanı sıra sağlık sektöründe de önemli hizmetler sunduğu biliniyor. Türkiye ve Nijer arasındaki güçlenen ilişkiler, Sahel bölgesindeki güncel gelişmeleri ele almayı da amaçlıyor. Nijer hükümetinin Batı ile ilişkilerini güçlendirme çabaları, Türkiye'nin bölgedeki rolünün artmasına da katkı sağlayabilir. .