adscode
adscode
adscode

10 Ocak 2023 gününün özeti

Siyasetin gündeminde HDP’ye kapatma davasında son durum 6 lı Masa ve Sinan Ateş cinayeti ile ilgili tartışmalar yer alıyor. Sahte kanser ilacı iddiaları ile ilgili Bakan Koca’dan açıklama var. Meteor

10 Ocak 2023 gününün özeti

1- BAŞSAVCI ŞAHİN: BİZİM AÇIMIZDAN SÜREÇ TAMAMLANDI

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, HDP’nin kapatılması istemiyle açtığı davada, Anayasa Mahkemesi heyetine sözlü mütaalasını sundu.

 

  • YARGITAY BAŞSAVCISI'NDAN HDP AÇIKLAMASI
    YARGITAY BAŞSAVCISI'NDAN HDP AÇIKLAMASI

 

Şahin; "Davalı partinin terör örgütüyle bağı, bilinen bir gerçek, değerlendirmesinde bulundu. Bizim açımızdan süreç tamamlandı, kararın seçimden önce alınıp/alınmaması Yüksek Mahkeme’nin takdiri dedi. 5 Ocak’ta HDP’nin hazine yardımına bloke kararı alınmıştı. Bundan sonraki süreçte HDP’nin sözlü savunma için 1 aylık süresi var. Nihai karar 15 üyeden 10’nun aynı yönde oy kullanmasıyla verilecek.

2- CHP VE İYİ PARTİ’DE AK PARTİ’YE “HAYIR” DEDİ

AK Parti başörtüsü ve aileye ilişkin anayasal düzenleme için ikinci kez muhalefetten randevu istedi. Ancak muhalefetin cevabı, "Hayır" oldu. HDP kapatma davası ve hazine yardımına bloke kararı; CHP ve İYİ Parti ise milletvekilleri Ali Mahir Başarır ve Lütfü Türkkan’ın dokunulmazlık dosyaları nedeniyle randevu talebine olumlu yanıt vermedi.

 

  • CHP VE İYİ PARTİ, AK PARTİ'NİN RANDEVU İSTEĞİNİ REDDETTİ
    CHP VE İYİ PARTİ, AK PARTİ'NİN RANDEVU İSTEĞİNİ REDDETTİ



Ayrıca bu noktada İYİ Parti dokunulmazlıkların kaldırılmasının görüşüleceği Karma Komisyon toplantısına katılmayacağını açıkladı. CHP’nin de katılmayacağı komisyon toplantısı yarın saat 14:30’da...

 

3- KILIÇDAROĞLU’NDAN “DOKUNULMAZLIK” ÇIKIŞI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise partisinin grup toplantısında HDP’nin kapatma davası ve hazine yardımına bloke kararı için “ Siyasi partilerin kapatılması askeri dönemlere aittir, demokrasilerde parti kapatma yoktur, kararı 85 milyon verir. Bu uygulamalar demokrasi dışıdır” değerlendirmesinde bulundu. 2 milletvekilinin dosyalarının komisyona gelmesi ile ilgili ise “Bizi dokunulmazlıklarla tehdit ediyorlar, bizim CHP’lilerin milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldırın, korkmuyoruz, inandığımız yoldan yürüyeceğiz” dedi.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin