adscode
adscode
adscode

15 Temmuz Darbe Girişimi Şehidi Ahmet Onay Anılarını Paylaştı

Ahmet Onay, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaşadığı korku ve mücadeleyi anlattı

15 Temmuz Darbe Girişimi Şehidi Ahmet Onay Anılarını Paylaştı

Fetullahçı Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişimi sırasında 250 kişinin şehit olduğu ve yüzlerce vatandaşın yaralandığı o karanlık gecede, Atatürk Havalimanı'nda yaralanan Ahmet Onay, o anları tekrar yaşadı. İHA'ya yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın o gece havalimanına gelmesiyle neler yaşandığını anlattı. Onay, darbe girişimine halkın sokaklara çıkarak karşı koymasını "2. İstiklal Mücadelesi" olarak nitelendirdi. O gece tankların önüne yatanlarla, tankları kullananlar arasında amansız bir mücadele yaşandığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde milletin demokrasi uğruna ölüme gitmeye hazır olduğunu tüm dünyaya gösterdiğini söyledi.

Ahmet Onay, darbe gecesinde yaralı halde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanına gittiğinde alnından öpüldüğünü ve liderinin kendisine "bize eğilmek yakışmaz, ayağa kalk" dediğini aktardı. Bu anıların hala hafızasında canlı olduğunu belirtti ve liderine olan sevgisini vurguladı.

15 Temmuz'da Türk milletinin iradesini ve liderini tüm dünyaya gösterdiğini ifade eden Onay, Atatürk Havalimanı'nın darbe girişiminin seyrini değiştiren önemli bir mekan olduğunu belirtti. Milletin Cumhurbaşkanı'na ve vatanına sahip çıktığını, alçaklara ve hainlere karşı durduğunu dile getirdi. Ahmet Onay'ın anıları, 15 Temmuz gecesinin simgeleşen direnişini ve milletin birlik ruhunu bir kez daha hatırlatıyor. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin