adscode
adscode
adscode

15 Temmuz Darbe Girişiminde Bir Kahramanın Hikayesi

Bir doktorun hain darbe girişimine karşı direnişi ve yaşadıkları...

15 Temmuz Darbe Girişiminde Bir Kahramanın Hikayesi

15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden 8 yıl geçti.

Doktor Mehmet Celal Almaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan darbecilere karşı direnmek için otomobiliyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gitmek üzere yola çıktı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile Jandarma Genel Komutanlığı arasındaki kavşakta darbecilerin engelliyle karşılaşan Almaz, darbeci askerlere kışlaya dönmeleri konusunda çağrıda bulundu.

Bu sırada helikopterlerden açılan yaylım ateşi sonucunda şarapnel parçalarının vücuduna isabet etmesiyle 15 yerinden yaralanan Almaz'ın sağ dizinin üst bölgesinde de kırık oluştu. Bacağındaki kırık nedeniyle yürüyemez hale gelen Almaz, kendisi gibi darbe girişimini durdurmak için bölgeye gelen vatanseverlerden yardım istedi.

Vücudunun çeşitli yerlerindeki yaralanmalar nedeniyle kanamasının arttığını fark eden doktor Almaz, darbeciler tarafından engellenen ambulansların ve sağlık ekiplerinin gelmemesi üzerine kendini tedavi etmeye başladı.

Yaralı vatandaşların bir halı yıkama fabrikasına ait panelvan tipi minibüse bindirildiğini gören Almaz, çevredekilerden minibüse binmek için yardım istedi.

Olay yerinde darbecilere karşı direnen tiyatro sanatçısı Mehmet Tahir İkiler'in, yardım çağrısına kulak verdiği Almaz'ı bindirmesinin ardından hareket eden minibüs, alt alta üst üste bindirilen 15 vatanseveri yaralı olarak hastaneye ulaştırdı. Darbe gecesi yaşadıklarını anlatan Dr. Almaz, olayın vahametini ve yardıma muhtaç halini yürekten hissettiğini belirtti. Şoför Mahmut Sağlam da darbe girişimi sırasında yaşanan korku ve kaos ortamında cesurca hareket ederek yaralılara yardım ettiğini dile getirdi. Her ikisi de o geceyi bir daha yaşamak istemediklerini ancak güzel dostluklar kazandıklarını ifade ettiler. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin