adscode
adscode
adscode

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Töreni Saraçhane'de Gerçekleştirildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde yapılan törende şehitlere saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. İçerisinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun konuşmasının da olduğu etkileyici bir tören gerçekleştirildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Töreni Saraçhane'de Gerçekleştirildi

İstanbul'un Saraçhane meydanında düzenlenen "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" töreni, şehitlere saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaptığı konuşmada 15 Temmuz'un ülkenin en kara günlerinden biri olduğunu vurgulayarak, bu acı günün İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde en kanlı noktalardan biri olduğunu belirtti.

İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Zeynel Abidin Okul ise hain darbe girişiminin üzerinden 8 yıl geçtiğini hatırlatarak, milletin feraseti ve cesaretiyle darbe girişiminin engellendiğini söyledi. Demokrasiye ve ülkeye sahip çıkmanın önemine vurgu yapan Okul, halkın gücünün her şeyin üzerinde olduğunu belirtti.

İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Ülkü İnanlar Sakalar ise devlet kademelerinde liyakat esasının önemine değinerek, ülkenin bir daha 15 Temmuz gibi acı olaylar yaşamaması temennisinde bulundu. Şehitleri rahmetle anan Sakalar, gazilere sağlık ve esenlikler diledi. Törenin sonunda dua edilirken, şehitlerin anısına karanfiller bırakıldı. Törene, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve çalışanlar da katıldı. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin