15 Temmuz Direnişinin Kahramanı Ahmet Alkılıç'ın Anlattıkları

15 Temmuz direnişinde yaralanan ve mücadele veren Ahmet Alkılıç'ın o gece yaşadıklarını ve hislerini anlatması

15 Temmuz Direnişinin Kahramanı Ahmet Alkılıç'ın Anlattıkları

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı direnen kahramanların arasında yer alan Ahmet Alkılıç, o gece yaşadıklarını Haber7'ye anlattı. Alkılıç, evine gittikten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısını duyarak köprüye gittiklerini belirtiyor. Darbeci hainlere karşı cesurca direndiklerini ve polislerin uyarılarına rağmen mücadelelerinden vazgeçmediklerini aktarıyor. 15 Temmuz gecesi yaşanan çatışmalarda başından ve kolundan yaralanan Alkılıç, özellikle darbecilerin acımasızlığını vurguluyor. Sık sık ateş eden hainlerin karşısında gözlerini kırpmadan ilerlediklerini ve gerçek askerlerin o gece halk olduğunu belirtiyor. Alkılıç, köprüde tanımadığı insanlarla kucaklaşmalarını ve birlik ruhunu en çok etkileyen anlardan biri olarak aktarıyor.

Başından vurulması sonucu yaşadığı zorlu süreci ve iyileşme hikayesini de paylaşan Alkılıç, halkın birlik ve vatan sevgisinin ne kadar önemli olduğunu vurguluyor. Son olarak, Alkılıç, darbecilere verilen cezaların yetersiz olduğunu ve hala kripto FETÖ'cülerin varlığına dikkat çekiyor. Ayrıca, sabaha kadar direnen mücahitlerin de unutulmaması gerektiğini vurguluyor ve onların da hatırlanması gerektiğini belirtiyor. .

Bakmadan Geçmeyin