adscode
adscode
adscode

15 Temmuz Gazisi Oğuzhan Konuralp'tan Çarpıcı Anılar

Kozan ilçesinden Ankara'ya iş bulmaya giden 15 Temmuz Gazisi Oğuzhan Konuralp, darbe gecesi yaşadıklarını anlattı. Tankları sprey boya ve çadır ile etkisiz hale getiren Konuralp, helikopter saldırısında yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

15 Temmuz Gazisi Oğuzhan Konuralp'tan Çarpıcı Anılar

Adana'nın Kozan ilçesinde yaşayan Oğuzhan Konuralp, askerlik dönüşü iş bulmak için gittiği Ankara'ya gitmesinden 3 gün sonra FETÖ'cü hainler darbe kalkışması yaptı.

Aynı evde kaldığı üç arkadaşı ile biran bile düşünmeden hainlere koymak için Genelkurmay Başkanlığı önüne giden Oğuzhan Konuralp, o gece kobra helikopterinden açılan ateşle vurulan ilk kişi oldu. 15 Temmuz Gazisi Oğuzhan Konuralp, darbeci hainler tarafından Ankara'da vurulma anını ve o gece verdikleri mücadeleyi SABAH'a anlattı.

Darbe kalkışmasını televizyondan öğrendikten sonra iki arkadaşıyla birlikte Kızılay'a gittiklerini belirten Gazi Oğuzhan Konuralp; "Ev arkadaşım Fuat Bozkurt ve bir arkadaşımla birlikte Kızılay'a gittiğimizde Genelkurmay Başkanının rehin alındığını öğrendik. Büyük bir kalabalık genelkurmaya yöneldik. Bu sırada iki tanktan birini insanlarımız sprey boya ile durdu. Tankın sürücüsünün dışarıyı görmesini sağlayan mercekler siyah sprey boya ile boyandı. Diğer tankı ise bir vatandaşın getirdiği çadırı geçirdik. Hal böyle olunca her iki tankta kör oldu.

Sağa sola hareket ederek vatandaşlardan kurtulmaya çalışan tanklar görüş kabiliyetlerini kaybedince oldukları yerde kaldı ve etkisiz hale geldi" diye konuştu. "Mustafa ağabey canı pahasına korumaya çalıştığı vatanı için son nefesini verdi. O oracıkta şehit düştü. Diğer ev arkadaşım ise benim gibi yaralandı. Beni ise bir taksiye bindirdiler. Yanımda başörtülü bir bayan daha vardı. Onda ise mermi sadece kulağını koparmıştı. Hastanelerde boş yer yoktu. Sabah 7'ye kadar müdahale edemediler. Sabah 7'ye kadar iyiydim. Ama kolumdaki nabız cihazı durmuş ve başımızda bekleyen hemşirenin haber vermesi üzerine ameliyata alındım" dedi.

15 Temmuz gecesi bütün duygulardan arınarak vatan ve millet sevdasıyla sokağa çıktığını belirten Gazi Oğuzhan Konuralp; "O gece Cumhurbaşkanımızın telefonla katıldığı canlı yayını izledim. Herkesi sokaklara davet etti. O sırada evdeki iki arkadaşımla birbirimize baktık. Hiç kimse bir şey konuşmadan yerinden kalkıp kapıya yöneldi. Hep birlikte Kızılay'a gitti. Bu üç kişiden biri şehit ikisi gazi oldu. Şimdi olsa yine hiç tereddüt etmeden yine giderim. O gece biz dünyaya örnek olacak bir mücadele verdik. Herkes Türk milletinin vatanına olan düşkünlüğünü gördü" diye konuştu.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin