adscode
adscode
adscode

15 Temmuz Kahramanı Gaziden Çarpıcı İtiraflar

15 Temmuz gecesi yaşananları anlatan bir gazinin şok edici açıklamaları

15 Temmuz Kahramanı Gaziden Çarpıcı İtiraflar

FETÖ’cü teröristlerin 15 Temmuz 2016’daki alçak kalkışmasının üzerinden 8 yıl geçti.

Askeriye ve emniyet öncelikli olarak birçok kuruma sızarak gerçek hedeflerini 15 Temmuz 2016’da açığa çıkaran, 251 kişiyi şehit eden ve 2 bin 700'ü aşkın vatandaşımızı ise yaralayarak gazi olmasına neden olan alçaklar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın televizyon programından yaptığı çağrı sonucu halkın demokrasiye sahip çıkmasıyla başarısız oldu. Alçak girişimin yıl dönümünde 15 Temmuz'un kahramanları yaşadığı korkunç geceyi tekrar hatırladı.

O gecenin kahramanlarından biri olan FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığı önünde yaralanan 15 Temmuz gazisi Ahmet Kansız, yaşadıklarını Haber7'ye anlattı.

Başkent Ankara'da bürokratlık yaptığını söyleyen ve 15 Temmuz 2016 günü bürokrat bir arkadaşıyla çay içerken köprüde yaşanan askeri hareketlilikten haber aldığını belirten Kansız, dönemin Gölbaşı Kaymakamı'nın kendisinin arkadaşı olduğunu ve askeri bir sıkıntı olduğunu öğrenmesinin ardından oğluyla birlikte kaymakamın makamına gittiğini söyledi.

Yaşı itibariyle 12 Eylül ve 28 Şubat'ı iliklerine kadar yaşayan bir nesil olduklarını belirten Kansız, "Gölbaşı'ndan Ankara'ya doğru yola çıkmaya karar verdik.

Yolda bir arkadaşımızı gördüm, onu da alıp üç kişi Ankara'ya doğru AK Parti Genel Merkezi'ne ne olup bittiğini anlamaya veya anlamlandırmaya, olayın boyutlarını anlamaya çalışıp ona göre yapılabilecek bir şey varsa yapmamız gerekir diye düşündüm. AK Parti Genel Merkezi'nde orada şu söylendi. Yolda Sayın Başbakan'ın, beyanını radyodan işittim. Dolayısıyla cumhurbaşkanlığında Jandarma Genel Komutanlığı var şu anda oraya geldik.

"Jandarma Genel Komutanlığı'nın önünde zırhlı araç gördüğünü söyleyen Kansız, sonradan ismini öğrendiği Ertuğrul Terzi isimli komutanın orada talimatlar yağdırdığını ifade etti.

Orada bir vatandaşın darbecilere yönelik 'Bu işten vazgeçin' uyarısı yapması üzerine darbeci komutan Terzi'den "defolun gidin yoksa ateş ettireceğim" cevabını aldıklarını söyledi. "Türk bayrağı taşıyan terörist olmaz" diyen Kansız, o gece yaşadıkları şok edici anları detaylı bir şekilde aktardı.

Gece saatlerinde kendilerine ateş açıldığını belirten gazinin, yaşadığı korkunç anlar ve olaylar karşısındaki şaşkınlığı ve öfkesi çok net bir şekilde görülüyor.

Yaralananları hastaneye götürdüğünü ve burada kendisinin de vurulduğunu fark ettiğini belirten Kansız, o gece yaşadığı travmatik olayları detaylarıyla anlattı.

Gaziliğin kendisi için bir gurur kaynağı olduğunu söyleyen 15 Temmuz gazisi, darbecilerin gerekli cezaları almadıklarını düşündüğünü belirterek bu alçakların 'idam' cezasıyla cezalandırılmaları gerektiğinin altını çizdi. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin