adscode
adscode
adscode

15 Temmuz Kahramanı Öğretmen Muhammed Irmak'ın İlginç Hikayesi

15 Temmuz darbe girişiminde tankın üzerine çıkıp askerleri ikna eden Muhammed Irmak'ın hayatındaki ilginç olay

15 Temmuz Kahramanı Öğretmen Muhammed Irmak'ın İlginç Hikayesi

15 Temmuz darbe kalkışmasında Üsküdar ilçesinde tankın üzerine çıkıp içerisindeki 8 askeri ikna eden öğretmen Muhammed Irmak, hain darbenin seyrini değiştiren kahramanlar arasında yer aldı. Darbeci komutanın ‘vur’ emri alan askerler, bu talimatı yerine getirmeyerek direnişin safında yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “manevi gazi” ilan edilen Irmak, o gece yaşanan olaydan sonra ilginç bir hikaye ile daha gündeme geldi. Adıyaman’dan İstanbul'a geldiği dönemde kayıp bir cüzdan bulan Irmak, sahibi Ali Burak Ceylan’a teslim etti. Cüzdan olayından 10 gün sonra yaşanan 6 Şubat depremleri ise Irmak'ın ailesine büyük bir felaket getirdi. Ancak cüzdanın sahibi Ceylan, Irmak ve ailesine bir köşk temin ederek yardımda bulundu. İyiliğin ardından gelen felaket ve felaketin ardından gelen iyilik hikayesi, Muhammed Irmak'ın hayatındaki dönüm noktalarından sadece biri. Gazi Muhammed Irmak, Haber7'ye yaptığı açıklamada, darbe gecesi tankın tepesinde askerleri ikna etme olayını detaylarıyla anlattı. İrmak, o zorlu gecenin ardından yaşadığı deprem felaketinde de ailesine sahip çıkmaya devam ettiğini belirtti.

Gencecik yaşında verdiği örneklerle adından söz ettiren 15 Temmuz gazisi Muhammed Irmak'ın hikayesi, iyiliğin ve yardımlaşmanın asla karşılıksız olmadığını bir kez daha gösterdi. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin