adscode
adscode
adscode

15 Temmuz Kahramanı Yaşar Güler'in Unutulmaz Hikayesi

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, FETÖ'cü darbecilere karşı verilen mücadeleyi anlattı.

15 Temmuz Kahramanı Yaşar Güler'in Unutulmaz Hikayesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tarihi çağrısıyla FETÖ'cü darbecilere karşı verilen mücadelenin üstünden 8 yıl geçti.

251 vatandaşın şehit edildiği, binlerce insanın gazi olduğu o büyük direnişte üniformalı FETÖ'cülerin hedefi olan 15 Temmuz kahramanlarından Yaşar Güler yıllar sonra ilk kez konuştu.

15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimi sırasında Genelkurmay 2'nci Başkanlığı görevinde bulunan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, FETÖ gerçeği ve 15 Temmuz gecesinin kader anlarını ilk kez anlattı. Güler, FETÖ'nün radikal terör örgütü olduğunu ve robotlaşmış bir yapıya sahip olduklarını belirtti.

FETÖ'nün planlarından biri olan askeri okul sınavlarının ÖSYM'ye geçmesi konusunda da konuşan Güler, örgüt üyelerinin aday numaralarını şifrelediklerini ve seçtiklerini ifade etti. Ayrıca, FETÖ'cülerin kripto gibi çalıştığını ve kandırıcı bir şekilde hareket ettiklerini söyledi.

Güler, darbe girişimi öncesinde FETÖ'cü generalleri ve amiralleri emekli etmek için liste hazırladıklarını ancak planlarının öğrenilmesiyle harekete geçmek zorunda kaldıklarını aktardı. Hain darbe girişimi sırasında yaşadığı zor anları anlatan Güler, darbecilerle yaşadığı boğuşmayı ve kritik kararları detaylı bir şekilde paylaştı. FETÖ ile mücadele konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dik duruşunu vurgulayan Güler, kesintisiz bir şekilde devam edeceklerini belirtti. Ayrıca, darbecilerin başarılı olmaları durumunda ülkenin sınırlarının terör örgütlerine açılacağına dikkat çekti. Yaşar Güler, 15 Temmuz gecesinde yaşadığı kritik anları ve mücadeleyi anlatarak, hain darbe girişimine karşı verilen direnişin önemini vurguladı. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin