adscode
adscode
adscode

15 Temmuz Kahramanları: Şehitlik ve Gazilik Hikayeleri

Boğaziçi Köprüsü'nde darbecilere karşı direnen kahramanların destansı hikayeleri...

15 Temmuz Kahramanları: Şehitlik ve Gazilik Hikayeleri

15 Temmuz gecesi Batı destekli FETÖ'nün darbe girişimine karşı direnen kahramanların destansı hikayeleri yürekleri kabartıyor.

Darbe kalkışmasında Boğaziçi Köprüsü'nü trafiğe kapatan hainlere karşı canını siper eden kahramanlardan Onur Ayanoğlu şehit olmuş, kardeşi Oğuz Emin Ayanoğlu yaralanmıştı.

Nişanlısına "Seni seviyorum ama vatanımı daha çok seviyorum" diyerek darbecilerin üzerine atılan şehit Onur Ayanoğlu, vatan için canını feda eden ecdadın yolundan gitmişti. Kardeşi Oğuz Emin Ayanoğlu ise aynı noktada vurulduktan sonra hastanede hayata tutunmuş ve gazilik şerefine ulaşmıştı. Boğaziçi Köprüsü'nde darbecilerin açtığı ateşte yaralanarak hastaneye kaldırılan gazi Oğuz Emin Ayanoğlu, yaşadıklarını anlattı. Ağabeyiyle birlikte darbeye karşı direnirken sıkı bir çatışmaya girdiklerini ve şehadeti bir milimle kaçırdıklarını ifade etti. Evine dönerken yolda yaşanan olayları anlatırken şunları söyledi: "Biz sokağa çıkmaya karar verdik. Cumhurbaşkanımızın halkı sokağa davet etmesinden sonra Kısıklı Meydanı dolup taştı.

"Oğuz Emin Ayanoğlu'nun anlattığına göre, Boğaziçi Köprüsü'nde yaşanan çatışmada ağabeyi şehit düşerken, kendisi de yaralanmış ve hastanede uzun bir süre tedavi görmüştü. Gazi Ayanoğlu, "Şehit ağabeyimin yanında yerde yaralı bir vatandaşı almaya çalışırken darbecilerin vurduğunu söyledi. "Savaşın bile kuralı var ama bu hainlerin yoktu. Savaşta bile yaralıları almaya izin verirler ama bunlar bizi o esnada taradı" dedi. 15 Temmuz gecesi yaşananları anlatan gazi Oğuz Emin Ayanoğlu, "Kurşun tam kalçamdan girdi. Beni fırlattı ve bir milimle hayata tutundum. Şehadeti bir milimle kaçırdık" şeklinde konuştu.

Babası İhsan Ayanoğlu ise o gece yaşadıklarını "15 Temmuz gecesinin bir Türk filmine benzediğini, kötü başlayan bir geceyi mutlu sonla bitirdiklerini" söyledi. Oğullarından birini şehit vermenin acısını yaşayan baba Ayanoğlu, "Bu vatan için bedel ödedik, al bayrakta bizim de kanımız var" dedi. Darbe gecesi yaşadığı acıyı unutamayan baba Ayanoğlu, oğlunun vurulduğu haberi aldığında yaşadığı şoku ve acıyı anlattı. Oğlunun morgda gülümsediğini gördüğünde ise içindeki acının tarifsiz olduğunu belirtti. "Oğlum morgda bana gülümsüyordu. Hangi kahpe vurdu seni oğlum?" diyerek oğlunu kaybetmenin verdiği acıyı dile getirdi. 15 Temmuz gecesi yaşananlar, kahramanlık destanları ve fedakarlık örnekleriyle dolu. Bu kahramanlar, vatanları için canlarını siper ederek tarihe geçtiler. Bu destansı hikayeler, Türk milletinin vatan sevgisini, birlik ve beraberlik ruhunu en güçlü şekilde yansıtmaktadır.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin