adscode
adscode
adscode

15 Temmuz Şehidi Mehmet Kocakaya'nın Vatan Sevgisi

İki gün sonra doğum gününü kutlamaya hazırlanan genç, 15 Temmuz gecesi vatan savunmasında şehit düştü. Ailesi ve arkadaşları onun vatan sevgisiyle gurur duyuyor.

15 Temmuz Şehidi Mehmet Kocakaya'nın Vatan Sevgisi

Genç Mehmet Kocakaya, doğum günü için hazırlıklar yaparken vatan savunmasında şehit düştü. 15 Temmuz gecesi MİT binası önünde FETÖ'cü darbecilere karşı koymak isterken başından vurularak şehitlik makamına ulaştı. Ailesinin anlattığına göre, Mehmet küçüklüğünden beri şehit olmak istediğini söylüyordu. Annem Kocakaya, oğlunun vatanına ve milletine olan sevgisine vurgu yaparak, "Benim oğlum vatanına, milletine çok bağlıydı. Çok yardım severdi. Elinde ne varsa böler paylaşırdı" dedi. Şehit babası Mevlüt Kocakaya ise, "Ben Mehmet'imle gurur duyuyorum. Yüreği kocamandı. Vatanı için can verdi. 10 tane de oğlum olsa hepsini veririm vatan, bayrak için. Bu vatanı kolay kolay kimse bölemez. Biz varken, hiçbir şey olmaz" şeklinde konuştu.

Şehit Mehmet'in arkadaşlarıyla beraber hemen Genelkurmay'a gitmeye karar verdiğini belirten baba Kocakaya'nın sözleri, genç Mehmet'in vatan sevgisiyle dolu yaşamını ve şehadetini anlatıyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin