15 Temmuz Zaferi: Milletin Direniş Destanı

Ülkenin birlik ve beraberliğini simgeleyen 15 Temmuz zaferini anma ve kutlama programı Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleşti.

15 Temmuz Zaferi: Milletin Direniş Destanı

Milletim, yasama ve yürütme organlarımızın kıymetli temsilcileri, siyasi partilerimizin genel başkanları, şehitlerimizin değerli yakınları ve kahraman gazilerimizle bir araya gelerek 15 Temmuz zaferini kutladık. Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleşen anma toplantısına katılan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bu zaferin 8. yılını kutladığımız bugünde, milletimizin FETÖ'cü darbecilere karşı verdiği direniş destanını bir kez daha hatırlıyoruz. Tıpkı 8 yıl önce olduğu gibi bugün de omuz omuza, birlikteyiz. 81 vilayetimizde birbirimize kenetlenmiş durumdayız. 15 Temmuz gecesi darbeye karşı direnen vatandaşlarımızdan 252 kişi şehit oldu, 2 bin 740 kişi ise o gece gazilik unvanıyla onurlandı. Bu kahramanların fedakarlığı ve cesareti unutulmayacak. Aynı şekilde Türk Silahlı Kuvvetleri, emniyet birimleri ve istihbarat teşkilatımızın destansı mücadelesini de takdirle anıyoruz. O gece adeta bir abideden dönüşen TBMM, halkın meclisi olduğunu bir kez daha göstermiştir. Milletvekillerimiz görevlerini korkusuzca yerine getirerek demokrasiyi savunmuşlardır. FETÖ ve vesayetle mücadelemizde kararlılığımızı sürdüreceğiz. Tüm darbe girişimlerine ve demokrasi düşmanlarına karşı dimdik duracağız. Bu vatanı canları pahasına koruyanların azmi ve cesareti önünde saygıyla eğiliyoruz. 15 Temmuz zaferi, milletimizin asaletini ve kararlılığını tüm dünyaya göstermiştir. Bu zaferin anısını yaşatmak ve gençlerimize aktarmak önemlidir. Gençlerimiz, bizlere kutup yıldızı olacak ve Türkiye'nin geleceğini şekillendireceklerdir. FETÖ ve diğer demokrasi düşmanlarına asla prim vermeyeceğiz. Milletimizin zaferini, demokrasinin kazanımını küçümseyenlerle mücadelemizi sürdüreceğiz. 15 Temmuz zaferi, milletimizin birlik ve beraberliğinin en güçlü simgesidir. Birlikte daha güçlüyüz, birlikte daha güçlü kalacağız. .