adscode
adscode
adscode

2021 LGS Tercih Süreci Devam Ediyor

LGS maratonu sona erdi ve tercih süreci devam ediyor. Türkiye'nin en iyi liseleri belirleniyor.

2021 LGS Tercih Süreci Devam Ediyor

2021 LGS maratonu başarıyla sona erdi ve şimdi sınav sonuçları açıklanarak tercih sürecine doğru ilerleniyor. 17 Temmuz saat 17. 00'a kadar devam edecek olan yerleştirme işlemleri sürecinde, veliler ve öğrenciler liseler hakkında geniş çaplı araştırmalar yapıyor. Tercih dönemi oldukça önemli bir süreçtir çünkü öğrencilerin gelecekleri bu tercihlere bağlı olarak şekillenecektir. En iyi liselerin belirlenmesinde birçok kriter ve özellik önemlidir.

Üniversiteye yerleştirme başarısı, akademik kadro kalitesi, ulusal ve uluslararası sınavlardaki performans, okulun sunduğu imkanlar ve sosyal faaliyetler en önemli ölçütler arasındadır. Türkiye'nin en iyi liseleri arasında devlet liseleri ve özel liseler olmak üzere iki kategori bulunmaktadır.

İşte Türkiye'nin en iyi liseleri:Devlet Liseleri:- Galatasaray Lisesi- İstanbul Erkek Lisesi- Kabataş Erkek Lisesi- Ankara Fen Lisesi- İzmir Fen Lisesi- Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi- Kadıköy Anadolu Lisesi- İzmir Bornova Anadolu Lisesi- Çapa Fen Lisesi- Vefa LisesiÖzel Liseler:- Robert Koleji- Koç Lisesi- Üsküdar Amerikan Lisesi- Alman Lisesi- Saint Joseph Fransız Lisesi- Sainte Pulchérie Fransız Lisesi- İzmir Amerikan Koleji- Tarsus Amerikan Koleji- TED Ankara Koleji- İstanbul International Community SchoolTercih sürecinde renk kodları sistemi kullanılarak tercihler daha kolay hale getirilmektedir. Yeşil renk ikamet adresine yakın okulları, mavi renk komşu okulları, kırmızı renk ise diğer kayıt alanlarındaki okulları temsil etmektedir. Öğrenciler yerleştirme işlemleri sırasında belirli sayıda tercih yapma hakkına sahiptir. Sonuçlar 22 Temmuz'da açıklanacak ve boş kontenjanlar ilan edilecektir. Tüm öğrencilere başarılar dileriz. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin