adscode
adscode
adscode

2023'te Pul Biber İhracatı Rekor Kırdı!

Türkiye'nin pul biber ihracatı 2023 yılında rekor seviyede gerçekleşti. Almanya, ABD, İngiltere gibi ülkeler başta olmak üzere 99 ülkeye yapılan ihracat artışı sektör temsilcilerini sevindirdi.

2023'te Pul Biber İhracatı Rekor Kırdı!

Türkiye'den 99 ülkeye 12 milyon 226 bin dolarlık pul biber ihracatı gerçekleşti. Geçen yıla göre yüzde 26'lık bir artış yaşandı ve bu yılın ilk yarısında 83 ülkeye 1876 ton pul biber gönderildi. Almanya, ABD, İngiltere, Hollanda ve Suudi Arabistan en fazla pul biber ithal eden ülkeler oldu.

Şanlıurfa Ticaret Borsası Meclis Başkanı İsa Kızıldemir, pul biber ihracatındaki artışın üreticiler ve ihracatçılar için sevindirici olduğunu belirtti.

Bölge çiftçilerinin emeklerinin ülke ekonomisine katkı sağladığını vurgulayan Kızıldemir, yeni ürünler ve pazarlarla ihracat rakamlarının daha da artacağına inandıklarını söyledi.

Tarım sektöründe desteklenen çiftçilerin biber ekim alanlarını artıracağına dikkat çeken Kızıldemir, bu durumun da ihracat rakamlarını olumlu yönde etkileyeceğini ifade etti. Türkiye'nin tarım ve ihracat potansiyelinin yüksek olduğunu vurgulayan Kızıldemir, sektör temsilcilerinin gelecek için umutlu olduğunu belirtti. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder