adscode
adscode
adscode

2023'te Yeni Emekli Sayısında Rekor Kırıldı! EYT Düzenlemesi Etkilerini Gösteriyor

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinden dolayı 2023'te yeni emekli sayısında rekor kırıldı. EYT'lilerin emekli olması işletmeleri nasıl etkiliyor? 2025 yılında emekli aylıklarında yaşanacak düşüş neler getirecek? Ahmet Kıva

2023'te Yeni Emekli Sayısında Rekor Kırıldı! EYT Düzenlemesi Etkilerini Gösteriyor

2023 yılında Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinden dolayı yeni emekli olan kişi sayısında rekor kırıldı. Ancak EYT'lilerin azalsa da emekli olmaya devam ettiği belirtiliyor. Emekli olan EYT'lilerin işletmelerde deneyimli personeli kaybetmesi de gündemde. 2025 yılında emekli aylıklarının düşecek olması ise yeni bir emeklilik dalgasının oluşmasına neden olabilir.

Emekliliği hak etmesine rağmen çalışmaya devam eden binlerce kişinin, aylıklarının düşmemesi için 2024 yılında emeklilik dilekçesi vermesi bekleniyor. Ancak 2025 yılında emekli aylıklarında yaşanacak düşüşün iş dünyasını nasıl etkileyeceği merak konusu. SGK'nın 2023 faaliyet raporuna göre toplam 2 milyon 193 bin 791 kişiye yaşlılık aylığı bağlandı. 2024 yılında ise yaklaşık 500 bin EYT'linin emekli olması bekleniyordu. Ancak şimdi yeni bir emekli furyası bekleniyor. Emekli aylığında 2025 yılındaki düşüşten etkilenmek istemeyen yüz binlerce kişinin 2024 yılında dilekçe vermesi bekleniyor. Bu durum işletmelerde deneyimli personel açığına neden olabilir ve yeni bir toplu emeklilik dalgası yaratabilir. Dilekçe tarihinin emekli aylıklarını nasıl etkileyeceği ise merak konusu. 2024 yılında dilekçe verenlerin ocak ve temmuz aylarında yapılan zamdan yararlanacağı belirtiliyor. Ancak 2025 yılında dilekçe verenlerin aylıklarında yüzde 30-35 gibi düşüşler olabileceği ifade ediliyor. Bu durumda yasa değişikliği gündeme gelebilir. Sonuç olarak, 2023'te rekor kıran emekli sayısı ve EYT düzenlemesinin işletmeler üzerindeki etkileri yakından takip edilmelidir. 2025 yılında yaşanacak emekli aylığı düşüşleri ve bu durumun çalışma hayatına olan yansımaları da dikkatle izlenmelidir.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder