adscode
adscode
adscode

2024 Yılı İlk Yarısında Limanlarda Yük Miktarı Arttı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 yılının ilk yarısında limanlarda elleçlenen yük miktarının arttığını açıkladı.

2024 Yılı İlk Yarısında Limanlarda Yük Miktarı Arttı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 yılının ilk yarısında limanlarda elleçlenen yük miktarının bir önceki yıla göre arttığını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, elleçlenen yük miktarı 269 milyon 182 bin 694 tona yükseldi. Konteyner miktarı ise bir önceki yıla göre yüzde 11,2 artarak 6 milyon 781 bin 483 TEU'ya ulaştı. Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin deniz ticaretinde daha fazla pay alması için çalışmaların devam ettiğini belirtti. Haziran ayında limanlarda elleçlenen yük miktarının 43 milyon 703 bin 341 ton olduğunu kaydetti. Ayrıca, Aliağa Bölge Liman Başkanlığı en fazla yük elleçlemesi yapan liman olarak öne çıktı. Haziran ayında limanlarda en çok taşınan yük cinsi portland çimento oldu. Ayrıca, soya fasulyesi elleçlemesi de önemli bir artış gösterdi. Yurt dışına en fazla yük taşıması İtalya'ya yapıldı.

Abdulkadir Uraloğlu, limanlarda elleçlenen konteyner miktarının da arttığını belirterek, yılın ilk yarısında 6 milyon 781 bin 483 TEU'ya ulaşıldığını söyledi. Türk bayraklı gemilerle taşınan yurt dışı yük miktarında bir azalma olsa da, genel olarak yük miktarında artış yaşandığı açıklandı.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder