adscode
adscode
adscode

300 Yıllık Geleneği Kadınlar Yeniden Canlandırıyor

Siirt ilinde geçmişi 300 yıla dayanan ve Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenen Siirt battaniyesinin aslına uygun üretilmesi için kurulan \"Geleneksel Siirt Battaniyesi Dokumacılığı Atölyesi\"nde kadınlar görev alıyor. Detaylar

300 Yıllık Geleneği Kadınlar Yeniden Canlandırıyor

Siirt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, geçmişi 300 yıla dayanan ve 21 yıl önce Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillenen Siirt battaniyesinin aslına uygun üretilmesi için geçen ay "Geleneksel Siirt Battaniyesi Dokumacılığı Atölyesi"ni kurdu.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının 2 milyon, Valiliğin 200 bin liralık eş finansman desteğiyle Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde kurulan atölyede ilk etapta 15 kadın kursiyer istihdam edildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Tekin, Atölyede kadınların tescilli Siirt battaniyesine el attığını belirterek, bu projenin unutulmaya yüz tutan bir geleneği gelecek kuşaklara aktarmayı amaçladığını söyledi. Kadın kursiyerlere ücret ödenerek haneye gelir getirilmesi hedefleniyor. Ürünlerin pazarda müşteri kitlesine ulaşması için ARGE çalışmaları yapılarak, battaniyenin yanında farklı ürünlerin de üretilmesi planlanıyor.

Kadın eğitmenlere ve kursiyerlere önem veren Tekin, kadınların bu alana estetik kazandırdığını belirterek, kadınların sanatçı kartlarına sahip olmalarının destek alabilmelerine imkan sağlayacağını dile getirdi. Kursiyerlerden Fatma Işıkkaya, dokumacılık kursunda önemli mesafe katettiğini belirterek, projenin kadınlar için büyük bir fırsat olduğunu söyledi. Güneş Erdoğan ve diğer kursiyerler de bu mesleği sürdürmeyi ve kendi atölyelerini kurmayı hedeflediklerini ifade ettiler. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin