adscode
adscode
adscode

31 Yıl Aradan Sonra Aynı Gün Hayatını Kaybeden Feride Nine

Bahçesaray ilçesinde yaşayan Feride Sevgili, 1993 yılında yaşanan Sündüs katliamından bir gün sonra hayatta kalmış ve 31 yıl aradan sonra aynı gün vefat etmiştir.

31 Yıl Aradan Sonra Aynı Gün Hayatını Kaybeden Feride Nine

Bahçesaray ilçesinde yaşayan 96 yaşındaki Feride Sevgili, 1993 yılında katledilen akrabalarının hepsi gibi o yıl koyunlarını Sündüs Yaylası'na götürmüştü.

Ancak oğlunun düğünü nedeniyle yayladan ayrılarak ilçeye gelen Feride Nine, koyunlarını katliamda hayatını kaybeden Huri Samsa'ya emanet etmişti. 31 yıl sonra aynı tarihte hayatını kaybeden Feride Nine'nin oğlu Yaşar Sevgili, annesinin katliamdan bir gün önce düğün için yayladan ayrıldığını ve hayatta kaldığını dile getirdi. Sevgili, "Annem 31 yıl önce Sündüs katliamında vefat edenler arasında olacaktı ama düğünüm için geldi. Rabbim hepsine rahmet eylesin, kalanlara da sabır versin" dedi.

Bahçesaray Şehit Aileleri Derneği Başkanı Sebahattin Samsa da, Feride Nine'nin koyunlarını annesine bırakarak düğün için ayrıldığını ve sonrasında katliamın yaşandığını aktardı. Samsa, "Feride Nine, o günlerde yaylada bulunuyordu ve terör örgütü Sündüs katliamını gerçekleştirdi. 31 yıl aradan sonra aynı gün vefat etmesi büyük bir tesadüf. Rabbim hepsine rahmet eylesin" şeklinde konuştu. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin