adscode
adscode
adscode

6lı masada Türklük krizi İYİ Partiden küçük ortak DEVAya rest

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacanın anayasanın 66maddesinde yer alan Türklük tanımınına ilişkin tepki çeken değişiklik talebine 6lı masadaki ortakları İYİ Partiden tepki geldi

6lı masada Türklük krizi İYİ Partiden küçük ortak DEVAya rest

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, "DEVA Partisi ile ortak yanımız 6'lı masada bulunuyor olmamız" göndermesinde bulunurken parti olarak tartışmaya açık bir konuda olmadıklarını ifade etti.
6’lı masada ’Türklük’ krizi: İYİ Parti’den küçük ortak DEVA’ya rest
ABONE OL
2023 seçimleri için HDP ile ortaklık kuran 6'lı masa üyeleri tavizde sınır tanımıyor. DEVA Partisi lideri Ali Babacan'dan geçtiğimiz günlerde yaptığı 'HDP ile diyaloğumuz var' itirafının ardından yeni bir açıklama daha geldi.
Ali Babacan "Anayasamızın 66. maddesini, çağımızın gereği olarak, kapsayıcı bir anlayışla yeniden ele almayı teklif ediyoruz" dedi. Babacan'ın skandal sözlerine vatandaşlar yoğun tepki gösterirken bugün İYİ Parti'den rest niteliğinde bir açıklama geldi.
İYİ PARTİ'DEN TEPKİ

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, "DEVA Partisi ile ortak yanımız 6'lı masada bulunuyor olmamız. Bizi İYİ Parti olarak ilgilendiren 6'lı masanın seçtirmek istediği Cumhurbaşkanı ve uygulamak istediği hükümet programında neyin olup olmadığıdır. Bu konuda parti olarak durduğumuz yerde herhangi bir tartışmaya açık konu bulunmamaktadır." ifadelerini kullandı.

Paylaşın
adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder