adscode
adscode
adscode

70 yaşındaki Yaşar Aktaş'ın Azmi Takdir Topluyor

Emekli elektrik teknisyeni Yaşar Aktaş, Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne girmek için verdiği mücadeleyi sürdürüyor.

70 yaşındaki Yaşar Aktaş'ın Azmi Takdir Topluyor

Emekli, 3 çocuk ve 8 torun sahibi Yaşar Aktaş, Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne girme hayali için büyük bir çaba sarf ediyor. Evinin camından gözlediği fakülte binasını sık sık ziyaret eden Aktaş, internetten ders çalışarak kendini geliştiriyor.

Emekli maaşını ev kirası ve diğer ihtiyaçları için harcayan Aktaş, özel ders alacak maddi imkanı olmadığından Amasya Halk Eğitimi Merkezi'ndeki kurslara katılıyor. Ayrıca Amasya Üniversitesi kütüphanesinde matematik öğretmenliği okuyan üniversite öğrencilerinden dersler alarak kendini daha da geliştiriyor. Sınavlara 4. kez girecek olan Aktaş, "İnşallah bu sefer kazanacağım. Çok çalıştım" diyor. 70 yaşında açık öğretime başlayan ve ilköğretimden başlayarak lise ve ilahiyat bölümünü bitiren Aktaş, "Okumak çok güzel bir şey. Ölünceye kadar okumaya devam edeceğim" sözleriyle eğitim sevdasını dile getiriyor. Yaşar Aktaş'ın azmi ve kararlılığı, takdir topluyor ve herkese ilham kaynağı oluyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder