adscode
adscode
adscode

800 Yıllık Chimu Uygarlığı Kalıntıları Keşfedildi

Peru'da arkeologlar, Pasifik ile And Dağları arasındaki kurak ovalarda Chimu uygarlığının varlıklı üyelerine ait kalıntılar buldu.

800 Yıllık Chimu Uygarlığı Kalıntıları Keşfedildi

Peru'daki arkeologlar, Pasifik Okyanusu ile And Dağları arasında yer alan kurak ovalarda yüzyıllar boyunca gelişen İnka öncesi bir toplum olan Chimu uygarlığının varlıklı üyelerine ait olduğu düşünülen kalıntılar keşfetti.

Baş arkeolog Sinthya Cueva'ya göre, yaklaşık 800 yaşında olduğu tahmin edilen on bir bireyin kalıntıları kolyeler, küpeler ve bileziklerle gömülü olarak bulundu. Cueva, yanlarında bulunan süs eşyalarına işaret ederek, "Bunlar muhtemelen Chimu'nun yönetici sınıfının üyeleriydi" dedi. Diğer kazılarda ortaya çıkarılan Chimu dönemi takıları genellikle bronz ya da altından yapılmıştı. Keşif, modern Peru şehri Trujillo'nun kısa bir mesafe kuzeyindeki Chimu başkenti Chan Chan'da yapıldı. Antik başkent, bir zamanlar dünyanın en büyük kerpiç şehirlerinden birini oluşturan özenli kerpiç mimarisiyle biliniyor.

Chimu'lar, seramik, metal işleri ve tekstil gibi süslü sanatlarının yanı sıra son derece verimli teras tarımı ve Pasifik kıyısı boyunca uzun mesafeli ticaret ağlarını kullanmalarıyla da ünlüdür.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin