adscode
adscode
adscode

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'den İsrail ve Gazze Açıklamaları

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını kınayarak AB'nin birlik olamamasından dolayı duyduğu pişmanlığı dile getirdi.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'den İsrail ve Gazze Açıklamaları

İspanya'nın başkenti Madrid'deki Amerika Evi'nde düzenlenen bir konferansta konuşan AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB'nin İsrail üzerinde etki yaratamadığını ve birlik olamadığını belirtti. Borrell, "En büyük pişmanlığım Netanyahu'nun Gazze'de yaptıklarını engelleyememek oldu. " açıklamasında bulundu.

Gazze'deki çatışmalarda yaşanan ölümleri ve yıkımı kınayan Borrell, AB'nin tek ses olamamasının sonuçlarından biri olarak Gazze'deki durumu örnek gösterdi.

Ukrayna konusunda birlik sağlayan AB'nin önemli bir aktör olduğunu vurgulayan Borrell, AB'nin birlik içinde olmadığı takdirde dikkate alınmayacağını belirtti.

Gazze ve Ukrayna arasında yapılan karşılaştırmada Borrell, su ve gıdanın kesilmesini savaş suçu olarak kınarken aynı tutumun Gazze için de geçerli olması gerektiğini belirtti. Borrell, bölünmüş bir AB'nin jeopolitik alanda etkili olamayacağını vurgulayarak birlik ve dayanışma çağrısında bulundu.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder