ABD Adalet Bakanlığı, Google'ın Tekel Durumunu Koruduğunu Belirterek Davayı Kazandı

Federal yargıç Amit Mehta'nın açıkladığı karara göre, Google'ın tekeli korumak amacıyla hareket ettiği belirlendi. ABD Adalet Bakanlığı, Google'a karşı antitröst davasını kazanarak önemli bir zafer elde etti.

Federal yargıç Amit Mehta, ABD Adalet Bakanlığı ile Google arasındaki davada kararını açıkladı. Mehta, Google'ın tekeli korumak için hareket ettiğini belirterek Sherman Yasası'nın ihlal edildiğine hükmetti. Bu kararla ABD Adalet Bakanlığı, Google'a karşı kazandığı antitröst davalarında önemli bir zafer elde etti. Google, kaybettiği davanın ardından temyize gidebilir.

ABD Adalet Bakanlığı, Google'ın dijital reklam teknolojisi alanında piyasayı tekeline alarak rekabeti engellediğini iddia ederek şirkete antitröst davası açmıştı. Google'ın sektördeki hakimiyetini kullanarak rakiplerini etkisiz hale getirdiği ve rekabete aykırı davranışlar sergilediği belirtilmişti..