adscode
adscode
adscode

ABD Başkanlık Yarışında Trump'a Silahlı Saldırı

ABD'de eski Başkan Trump'ın mitingde silahlı saldırıya uğraması, başkanlık yarışını etkiledi.

ABD Başkanlık Yarışında Trump'a Silahlı Saldırı

Cumhuriyetçi Parti'den başkanlık için yarışan eski ABD Başkanı Trump, hafta sonu Pensilvanya'daki mitingde kürsüden destekçilerine hitap ederken silahlı saldırıya uğradı. Bu olay, başkanlık yarışındaki gidişatı ve gelecek dönem ekonomi politikalarını etkiledi.

Analistler, saldırının ABD'de daha fazla siyasi çekişmeye neden olabileceğini ancak Trump'ın başkanlık yarışını kazanma ihtimalini artırdığını belirtti. Bu durumun ABD'nin gelecek dönemde izleyeceği ekonomi politikalarını da etkilemesi bekleniyor.

Fed Başkanı Powell'ın açıklamalarıyla para piyasalarındaki fiyatlamalar netleşirken, bankanın eylülde faiz indirimine gitme ihtimali kesin gözüyle bakılmaya başlandı. Powell, enflasyonun düşüşü ve iş gücü piyasasındaki zayıflama durumunda bankanın tepki verebileceğini ifade etti. ABD'de bilanço sezonu devam ederken, hisse ve sektör bazlı fiyatlamalarda oynaklık artabilir. Kripto para piyasalarında yükseliş devam ederken, Bitcoin'in fiyatı önemli ölçüde arttı. ABD ve Avrupa borsalarında karışık bir seyir izlenirken, Trump'ın politikalarına ilişkin belirsizlikler risk algısını yükseltiyor. Asya piyasalarında da tedirginlik hakimken, yeni ticaret savaşı endişeleri piyasalarda dalgalanmaya neden oluyor. Yurt içinde Borsa İstanbul'da yükseliş devam ederken, dolar/TL'de satışlar görülüyor. Bugün hazine nakit dengesi, Almanya ve Avro Bölgesi'nde ZEW beklenti endeksleri ile ABD'de perakende satış verileri takip edilecek. BIST 100 endeksinde teknik destek ve direnç seviyeleri yakından izleniyor. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder