adscode
adscode
adscode

ABD Başkenti Washington'da Yoğun Güvenlik Önlemleri Alındı

ABD'nin başkenti Washington'da düzenlenecek 75. NATO Zirvesi için alınan yoğun güvenlik önlemleri hakkında detaylar.

ABD Başkenti Washington'da Yoğun Güvenlik Önlemleri Alındı

ABD'nin başkenti Washington'da 9-12 Temmuz'da gerçekleştirilecek 75. NATO Zirvesi öncesi yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Beyaz Saray ve kongre binası çevresindeki yollar trafiğe kapatıldı, yerel polis, FBI, Gizli Servis ve Ulusal Muhafız birlikleri zirvenin sorunsuz geçmesi için işbirliği içinde çalışacak. Zirve için alınan güvenlik önlemleri kapsamında Washington'da Beyaz Saray ve kongre alanındaki yollar ile metro istasyonları kapatılacak. Zirveye katılacak liderlerin güvenliğinden ABD Başkanı'nı koruyan Gizli Servis sorumlu olacak.

Diğer yabancı heyet temsilcilerinin yakın korumasını gerçekleştirecek olan ABD Dışişleri Bakanlığı Diplomatik Güvenlik Bürosu ve Pentagon Koruma Şubesi de zirvede görev alacak. Federal Soruşturma Bürosu (FBI) fiziki ve sanal tehditleri önleme konusunda işbirliği yapacak ve istihbarat desteği sağlayacak. Güvenlik bölgesi ilan edilen alanın genel güvenliğinden Washington DC Metropolitan Polis Teşkilatı sorumlu olacak. Washington Ulusal Muhafız birlikleri ise trafik yönlendirmesi yapmak üzere silahsız olarak görev alacak. Ayrıca, ABD Ulusal Havacılık İdaresi, uçuşlara sıkı güvenlik önlemleri getirdi. Washington için alınan uçuşa kapalı bölge tedbirleri genişletildi ve prosedürlere uymayan hava araçları engellenecek.

Yoğun güvenlik önlemleri nedeniyle Washington'da faaliyet gösteren birçok işletme kapalı olacak, evi alan içinde dışarı çıkmak zorunda olanlar kontrol noktalarını kullanmak zorunda kalacak. Bu kapsamda taksi ve kuryelerin de çalışmalarına izin verilecek ancak aramalardan geçmeleri gerekecek. ABD'nin 25 yıl aradan sonra ilk kez ev sahipliği yapacağı NATO zirvesi için alınan güvenlik önlemleri Washington'da büyük önem taşıyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder