adscode
adscode
adscode

ABD'de Demokratlar Biden'dan Vazgeçiyor: Kamala Harris Başkanlık İçin Hazır mı?

Demokrat Parti içinde artan baskı sonucunda Joe Biden'ın yerine Kamala Harris'in aday gösterilmesi isteniyor. Ancak Harris'in seçim şansı konusunda farklı görüşler var.

ABD'de Demokratlar Biden'dan Vazgeçiyor: Kamala Harris Başkanlık İçin Hazır mı?

ABD'de The Economist dergisi ile YouGov araştırma şirketinin yaptığı ankete göre, Demokrat Parti içinde Biden'ın yerine Kamala Harris'in aday gösterilmesi isteniyor. Ankete katılan Demokratların büyük çoğunluğu Harris'i destekliyor ancak seçim şansı konusunda farklı görüşler var. Ankete göre, Demokratların %79'u Biden'ın çekilmesi durumunda Harris'in aday gösterilmesini destekliyor. Ancak %28'i Harris'in Trump'a karşı kazanma ihtimalinin Biden'dan daha yüksek olduğunu düşünürken, %24'ü bu ihtimalin daha düşük olduğunu belirtiyor. ABD'lilerin %51'i Biden'ın çekilmesini istiyor. Bu kararı destekleyenlerin çoğunluğu Biden'ın yaşı ve sağlığı konusunda endişe duydukları için çekilmesini istiyor. Ancak %65'i Biden'ın yarıştan çekilmeyeceğini düşünüyor. Kamala Harris, Kaliforniya Başsavcısı olarak görev yapmış ve 2020 başkanlık yarışında Demokrat Parti adayı olmuştu. ABD'nin ilk kadın, siyah ve Asya kökenli başkan yardımcısı unvanına sahip olan Harris, Biden'ın yanında yer almıştı.

Son dönemde Biden'a "çekil çağrısı" yapan Demokrat sayısı artarken, Harris'in başkanlık için ne kadar hazır olduğu merak konusu olmaya devam ediyor. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder