adscode
adscode
adscode

ABD'de Haziran Ayında İstihdam Artışı Devam Ediyor

ABD'de özel sektör istihdamı haziranda beklentilerin altında artış gösterdi.

ABD'de Haziran Ayında İstihdam Artışı Devam Ediyor

ADP Araştırma Enstitüsünün Stanford Digital Economy Lab işbirliğiyle hazırladığı haziran ayına ilişkin ulusal istihdam raporu açıklandı. Buna göre, ABD'de özel sektör istihdamı haziranda 150 bin kişi artış gösterdi. Piyasa beklentilerinin altında gerçekleşen bu artış, özel sektör istihdamının 163 bin kişi artması öngörülüyordu. Mayıs ayına ilişkin veriler ise revize edilerek 152 bin kişiden 157 bine çıkarıldı.

İstihdam artışının dağılımına bakıldığında, küçük ölçekli işletmelerde 5 bin kişi, orta ölçekli işletmelerde 88 bin kişi, büyük ölçekli işletmelerde ise 58 bin kişi artış gözlendi. Hizmet sektöründe 136 bin, üretim sektöründe ise 14 bin kişi işe alındı. ADP özel istihdam verisine göre haziran ayında yıllık ücret %4,9 artış gösterdi. Bu artış, Ağustos 2021'den bu yana en yavaş seviyede kaydedildi.

ADP Araştırma Enstitüsü Başekonomisti Nela Richardson, istihdam artışının sağlam ancak geniş tabanlı olmadığını belirtirken, eğlence ve konaklama sektöründeki işe alımların toparlanmanın anahtarı olduğunu vurguladı. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin