adscode
adscode
adscode

ABD, Eylem Tok'un Türkiye'ye İadesi İçin Adım Attı

ABD Dışişleri Bakanlığı, ehliyetsiz araç kullandığı ve bir kişinin ölümüne sebep olduğu gerekçesiyle ABD'de tutuklu bulunan Eylem Tok'un Türkiye'ye iadesi için adım attı.

ABD, Eylem Tok'un Türkiye'ye İadesi İçin Adım Attı

ABD Dışişleri Bakanlığı, İstanbul'da ehliyetsiz araç kullanarak bir kişinin ölümüne neden olan Eylem Tok'un Türkiye'ye iadesi için savcılığa yazı gönderdi. Bakanlık, Eylem Tok'un iadesi için gereken koşulların karşılandığını belirtti.

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin sunduğu yeni bilgiler doğrultusunda Eylem Tok'un iadesiyle ilgili suçlamaların ABD-Türkiye ikili iade anlaşması kapsamında değerlendirilmesi gerektiğine karar verdi. Bu gelişme, iade sürecinin hızlanmasını bekleniyor.

Hatırlanacağı üzere, Timur Cihantimur'un ehliyetsiz araç kullanarak bir kişinin ölümüne neden olduğu kaza sonrasında annesi Eylem Tok ile birlikte ABD'ye kaçmıştı. Ancak, Türkiye'nin iade talebi üzerine ikili anlaşma çerçevesinde hareket edilmesi gerektiği belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, olayın ardından Eylem Tok ve Timur Cihantimur hakkında yakalama kararı çıkarmış ve kırmızı bülten talep etmişti. Son olarak, Anne ve oğul geçtiğimiz ay ABD'de yakalanmıştı. ABD Dışişleri Bakanlığı'nın adımıyla birlikte Eylem Tok'un Türkiye'ye iadesi sürecinin hızlanması ve adaletin yerini bulması bekleniyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder