adscode
adscode
adscode

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'den G20 Toplantısında önemli açıklamalar

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'ın G20 Toplantısında yaptığı açıklamalar büyük yankı uyandırdı. İşte detaylar...

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'den G20 Toplantısında önemli açıklamalar

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, G20 toplantısında yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çekti. Yellen, ABD ekonomisinin güçlü büyüme kaydettiğini ve enflasyonun düşmeye devam ettiğini belirtti.

Küresel ekonominin direncinin büyük ölçüde ABD ekonomisine bağlı olduğunu vurgulayan Yellen, işsizlik oranının düşük seyrettiğini ve enflasyonun hedefe doğru eğilim gösterdiğini dile getirdi.

Ayrıca Yellen, Orta Doğu'daki çatışmalara ilişkin önlemlerin devam ettiğini ve İsrail'in Filistin bankalarıyla işbirliğine devam etmesi gerektiğini belirtti.

Çin ile ekonomik ilişkiler konusunda da açıklamalarda bulunan Yellen, endüstriyel kapasite fazlalığına karşı önlemler alınması gerektiğini ve Çin'in makroekonomik modelini ele alması için baskı yapacaklarını ifade etti.

Son olarak, küresel milyarderlere yönelik vergi uygulamasına ilişkin Brezilya'nın teklifine yanıt veren Yellen, küresel vergileme konusunda anlaşmaya gerek olmadığını belirtti ve vergilendirme sistemlerinin adil olması gerektiğini vurguladı.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder