adscode
adscode
adscode

ABD ile Rusya arasında Ankara da görüşme

Reuters CIA Direktörü Burns ile Rusya İstihbarat Başkanı nın Ankara da bir araya geldiğini açıkladı

ABD ile Rusya arasında Ankara da görüşme

Beyaz Saray, CIA Direktörü William J. Burns'ün Pazartesi günü Türkiye'de Rus mevkidaşı ile bir araya geldiğini açıkladı.

Ulusal Güvenlik Konseyi, Burns'ün Ankara'daki toplantısının hiçbir şekilde Ukrayna'daki savaşa yönelik müzakere amaçlı olmadığını söyledi. Ulusal Güvenlik Konseyi, Burns'ün ziyaretinin Rusya'nın nükleer silah kullanımının sonuçlarına ilişkin bir mesaj gönderme amacı taşıdığını söyledi.

İstihbarat kaynakları, AA'ya yaptıkları açıklamada, Burns'ün Rusya'da 'haksız yere tutuklu' Amerikan vatandaşları mevzusunu da dile getireceği aktarılarak, "Bu görüşme konusunda Ukrayna'ya bilgi verdik. Biz, temel prensibimize sıkı sıkıya bağlıyız: Ukrayna olmadan, Ukrayna hakkında hiçbir şey olmaz" ifadesini kullandı.

KREMLİN: GÖRÜŞMEYİ ABD TARAFI İSTEDİ
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ankara’da gerçekleşen CIA ile Rusya Dış İstihbarat Servisi (SVR) arasındaki görüşmenin ABD’nin isteğiyle yapıldığını açıkladı.

Peskov, Rus haber ajanslarına yaptığı açıklamada, CIA Direktörü Bill Burns ve SVR Başkanı Sergey Narışkin görüşmesinin, MİT'in ev sahipliğinde Ankara'da gerçekleştiğini doğruladı.

Görüşmenin içeriğine dair bilgi paylaşmayacağına işaret eden Peskov, “Böyle bir müzakere gerçekten gerçekleştirildi. Müzakereler, ABD tarafının inisiyatifiyle yapıldı.” dedi.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder