adscode
adscode
adscode

ABD İran'a İsrail Suikastı Konusunda Uyardı

ABD'li yetkililer, İran'a giderek İsrail'in Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'ye düzenlediği suikast konusunda uyarılarda bulundu.

ABD İran'a İsrail Suikastı Konusunda Uyardı

İsrail'in İran'ın başkenti Tahran'da Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'ye düzenlediği suikast bölgede tansiyonu yükseltti. Gelen açıklamalara göre durum daha da ciddileşebilir.

Kuveyt gazetesi El Ceride'nin iddiasına göre, ABD'li yetkililer Ankara'dan gizlice İran'a giderek, "İsrail'e saldırıp Netanyahu'nun oyununa gelmeyin" diye uyarıda bulundu. İsrail Başbakanı tarafından planlanan büyük bir savaştan kaçınmak için Tahran liderlerine 'sakinlik ve uyarı' mesajı iletilmiş oldu. ABD yetkilileri, İran'ın İsrail'e saldırması durumunda destek vereceklerini belirtirken büyük bir savaş istemediklerini vurguladılar. ABD'nin iyi niyet göstergesi olarak, İran'daki bazı Mossad ajanlarının listesini vererek, "Prestij için bir saldırı yapmanızı anlıyoruz. Ama büyütmemeye özen gösterin. Hemen bir nükleer anlaşma yaparsak Netanyahu'ya en büyük darbeyi vurursunuz" mesajı iletilmiş oldu.

ABD heyeti, Biden yönetiminin İsrail Başbakanı Netanyahu'nun politikalarından rahatsız olduğunu ve yeni bölgesel denklemler kurmayı hedeflediğini belirtti. Ayrıca, "Netanyahu'nun iktidardaki varlığı küresel güvenliğe ve barışa hizmet etmiyor" ifadesi de yer aldı.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder