adscode
adscode
adscode

ABD Kongre Binasında Güvenlik Önlemleri Arttırıldı

ABD Kongre binası çevresinde güvenlik önlemleri arttırılırken, İsrail Başbakanı Netanyahu'yu protesto etmek isteyen sivil toplum örgütleri hazırlıklarını sürdürüyor.

ABD Kongre Binasında Güvenlik Önlemleri Arttırıldı

ABD Kongre binası çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, yarınki ortak oturumda İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu ağırlamaya hazırlanan ABD Kongresi, protestolara da sahne olacak.

5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde yaşanan gelişmeler ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları neticesinde, Kongre polisi binanın güneyinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Demir bariyerler ve çitlerle çevrilen Kongre binasına yarın ziyaretçi alınmayacağı duyuruldu.

Gazze'deki saldırıları nedeniyle birçok sivil toplum örgütünün Netanyahu'yu protesto etmeye hazırlandığı belirtilirken, Amerikalı Müslüman gruplar, barışçıl Yahudi gruplar ve insan hakları aktivistlerinin de katılması bekleniyor.

Başkanlık görevi gereği Senatoya başkanlık eden Kamala Harris'in yarınki oturuma katılmayacağı, ancak Netanyahu ile ayrıca bir görüşme yapacağı açıklandı. ABD Başkanı Biden ise Kovid-19 nedeniyle dinlenme sürecindeyken, perşembe günü Netanyahu ile Beyaz Saray'da bir araya gelecek.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder