adscode
adscode
adscode

ABD Kongre Üyelerinden Türkiye'ye Hamas Uyarısı

ABD Kongre üyeleri, Türkiye'nin Hamas'a desteğine karşı harekete geçme çağrısında bulundu

ABD Kongre Üyelerinden Türkiye'ye Hamas Uyarısı

ABD Temsilcileri Josh Gottheimer (D-NJ) ve Ermeni İşleri Komitesi Eşbaşkanı Gus Bilirakis (R-FL), ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken'a 28 Kongre Üyesi tarafından imzalanan ve ABD'yi Başkan Erdoğan'ın İsrail'e yönelik tavrı ve Hamas'a devam eden desteğine karşı harekete geçmeye çağıran mektubu sundular.

Mektup Amerikan Yahudi Komitesi (AJC) ve Türkiye düşmanı düşünce kuruluşlarından "The Foundation for Defence of Democracies" (Demokrasileri Savunma Vakfı (FDD). tarafından da desteklendi.

Kongre üyeleri Salı günü yayınlanan mektupta Türk hükümetinin Hamas ile dayanışma içinde olduğunu açıklamasının endişe verici olduğunu belirterek, eğer bu eğilim devam ederse, ABD'nin Türkiye ile ortaklığını yeniden değerlendirmesi gerekebileceğini vurguladılar. Erdoğan'ın anti-demokratik politikaları destekleyip Hamas'ı yüceltmesinin ABD ile Türkiye arasındaki ilişkileri zora soktuğunu ifade ettiler.

Mektupta ayrıca Demokrasileri Savunma Vakfı'nın (FDD) Biden yönetimini, Hamas'a verdiği açık destekten ötürü Erdoğan'ı kınamak üzere derhal harekete geçmeye çağırdığı da belirtildi.

Ayrıca, Erdoğan'ın terörizme destek vermesi ve Hamas'ı uluslararası sahnede meşru bir örgüt olarak tanıtarak Türkiye'nin terörizme merkez olmasına izin vermesinin kabul edilemez olduğu vurgulandı.

ABD Yahudi Komitesi'nden Siyaset ve Siyasi İlişkiler Direktörü Julie Fishman Rayman ise Erdoğan'ın İsrail'e karşı düşmanca söylemlerinden endişe duyduklarını ve NATO İttifakı üyeleri olarak ortak güvenlik çıkarlarını tehlikeye attığını belirtti.

Başkan Erdoğan'ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu için kullandığı kışkırtıcı sözler ve Türkiye'nin tüm ticari ilişkileri askıya almasının hatırlatıldığı mektupta, ABD'nin Türkiye'nin Hamas'a verdiği desteğe karşı tedbir alması gerektiği vurgulandı. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder