adscode
adscode
adscode

ABD Kongresi'nde İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Alkışlanması Skandalı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde alkışlanması ve Gazze'deki katliamın devam etmesi tepkilere neden oldu.

ABD Kongresi'nde İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Alkışlanması Skandalı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Kongresi'nde konuşma yaparak büyük bir alkışla karşılandı. Ancak bu alkışlar, Gazze'deki katliamın yaşandığı bir dönemde gerçekleştiği için büyük tepkilere neden oldu. Filistinli Gazeteci Moin Naim ve Gazeteci Yazar M. Mustafa Uzun gibi isimler, Netanyahu'nun alkışlanmasının utanç verici olduğunu belirterek sert eleştirilerde bulundular.

Moin Naim, İsrail'in Gazze'ye yönelik savaş suçlarını ve katliamlarını açıkça ortaya koyan Netanyahu'nun alkışlanmasının asıl failinin ABD olduğunu söyledi. ABD Kongresi üyelerinin İsrail'in ABD'deki PR çalışmalarını finanse ettiğini ve Netanyahu'yu alkışlayarak bu suçlara ortak olduklarını belirtti. Ayrıca, ABD'nin İslam düşmanı olduğunu ve Siyonizm'in uşağı olduğunu ifade etti. Gazeteci Yazar M. Mustafa Uzun ise ABD Kongresi'nin Gazze kasabını Netanyahu'yu alkışlamasıyla tarihi bir utanç yaşadığını söyledi. Demokrat Parti Başkanı ve yardımcısının katılmaması ve pek çok üyenin de alkışa tepki göstermesi durumun vahametini gösterdi. ABD'nin insanlık karnesinin sıfır olduğunu belirten Uzun, batının ikiyüzlülüğünü ortaya çıkardığını vurguladı. Gazeteci Serdar Arseven ise ABD'nin sözde bir devlet olduğunu ve İsrail ile soykırım ortaklığının olduğunu ifade ederek sert eleştirilerde bulundu. ABD'nin Siyonizm'in uşağı olduğunu söyleyen Arseven, Müslümanların bu duruma uyanması gerektiğini belirtti.

Netanyahu'nun sivil katliam yapmadığını iddia ettiği konuşmasının aynı anda Gazze'de çocukların katledilmesiyle çeliştiğini söyleyerek, ABD Kongresi'ndeki alkışları kınadığını belirtti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin