adscode
adscode
adscode

ABD'li yetkili açıkladı: İsrail bize garanti vermiyor

Üst düzey bir ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, İsrail'in, füze saldırısı sonrası misilleme için İran'ın nükleer tesislerini hedef almayacağı yönünde ABD'ye hiçbir garanti vermediğini söyledi. Biden da İsrail'i uyarmıştı.

ABD'li yetkili açıkladı: İsrail bize garanti vermiyor

İran'ın İsrail'e düzenlediği füze saldırısının ardından İsrail'in buna vereceği yanıt merak edilirken, ABD basınına yansıyan haberlerde, İsrail'in İran'ın nükleer tesislerini hedef almayacağı yönünde ABD'ye herhangi bir güvence vermediği iddia edildi.

CNN International'a konuşan üst düzey bir ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, İsrail'in füze saldırılarına misilleme olarak İran'ın nükleer tesislerinin hedef alınması ihtimalinin masada olmadığı konusunda Joe Biden yönetimine garanti vermediğini anlattı.

"HİÇBİR GARANTİ YOK"

İsmi verilmeyen ABD'li yetkili, İsrail'in misilleme için 7 Ekim'deki saldırıların yıldönümünü kullanıp kullanmayacağını söylemenin de zor olduğunu belirtti. İsrail'in ABD'ye İran'ın nükleer tesislerinin hedef alınmasının masada olmadığı konusunda güvence verip vermediği sorusuna yanıt veren ABD’li yetkili, "Biraz akıl ve güç görmeyi umuyor ve bekliyoruz ama sizin de bildiğiniz gibi hiçbir garanti yok." ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Biden, bu hafta konuya ilişkin yaptığı bir açıklamada, ABD'nin İsrail'in İran'ın nükleer programını hedef almasını desteklemeyeceğini söylemiş, 4 Ekim Cuma günü düzenlediği basın brifinginde de İsrail'e işaret ederek, "Onların yerinde olsam petrol sahalarını vurmaktan başka alternatifler düşünüyor olurdum." diye konuşmuştu. 

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder