adscode
adscode
adscode

ABD Mahkemesi, Timur Cihantimur'un Kefalet Talebini Reddetti

Massachusetts Eyaleti Boston Bölge Mahkemesi, Timur Cihantimur'un kefaletle tutuksuz yargılanma talebini reddetti ve tutuklu yargılanmasına karar verdi.

ABD Mahkemesi, Timur Cihantimur'un Kefalet Talebini Reddetti

1 Mart'ta Eyüpsultan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci'nin annesi Eylem Tok tarafından ABD'ye kaçırılan ve tutuklanan 17 yaşındaki Timur Cihantimur'un annesiyle birlikte Türkiye'ye iadesiyle ilgili dava devam ediyor. Massachusetts Eyaleti Boston Bölge Mahkemesi'nde görülen davada, Cihantimur'un kefaletle tutuksuz yargılanma talebi reddedildi. Hakim Donald L. Cabell, Cihantimur'un kaçma riski taşıdığını belirterek tutuklu yargılanmasına hükmetti. Mahkeme, Cihantimur'un halen tutulduğu ceza yerleşkesi Manson Gençlik Enstitüsü'nden başka bir yere nakledilmesine de karar verdi.

Cihantimur'un avukatları, müvekkilinin kefaletle serbest bırakılması için öne sürdüğü koşulları yerine getirmediği gerekçesiyle mahkeme kararına itiraz etti. Hakim Cabell, sunulan delil ve argümanlara dayanarak Cihantimur'un serbest bırakılmasının kaçma riski oluşturacağını tespit ettiğini belirtti.

Cihantimur'un avukatları, Massachusetts eyaletinde yaşayan teyzesinin yanında ev hapsinde tutulabileceğini, pasaportuna el konulabileceğini ve gerekli koşullarda ikamet etmeye hazır olduğunu belirtmiş olsa da mahkeme bu teklifi reddetti.

Ayrıca, Cihantimur'un babasına ait Türkiye'deki evin güvence olarak gösterilmesi ve babanın gerekli nakit güvenceyi sağlayabileceğine dair belgeler de mahkemeyi ikna etmedi.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin