adscode
adscode
adscode

ABD Merkez Bankası Faiz Kararı ve Altın Fiyatları

Fed faiz kararının açıklanması ve Altın fiyatlarının durumu hakkında detaylı bilgiler

ABD Merkez Bankası Faiz Kararı ve Altın Fiyatları

ABD Merkez Bankası (Fed), faiz kararını açıkladı ve beklentilere paralel olarak faizleri değiştirmeden 23 yılın zirvesinde tuttu. Banka, enflasyonun hedefe doğru ilerlediğini belirterek faiz indiriminin yakın olduğu sinyali verdi.

Başkan Jerome Powell, enflasyon konusundaki güvenin artması ve iş gücü piyasasının gücünü koruması halinde eylül ayında faiz indiriminin masaya gelebileceğini ifade etti.

Altın fiyatları, Fed'in Eylül ayında faiz indirimine gideceğine ilişkin sinyal vermesi ve Orta Doğu'daki artan gerginliklerin güvenli liman talebini desteklemesi nedeniyle rekor seviyenin hemen altında yatay seyrediyor. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 3 günlük düşüş serisinden sonra açılışta yükselişle başladı. Analistler, bu haftanın gündeminin şirketlerin bilançoları olduğunu belirtirken, borsada yatay seyrin devam edeceğini ifade ettiler. Fed'in faiz kararı ve Altın fiyatlarındaki durumu değerlendiren uzmanlar, yatırımcıları dikkatli olmaları konusunda uyardılar.

Jeopolitik riskler ve Fed'in sinyallerinin altın ve borsa piyasalarını etkilemeye devam edeceğini belirten uzmanlar, gelecek verilerin önemine dikkat çektiler. Yatırımcılara, faiz indirimini fiyatlara zaten dahil ettikleri için alım veya satım yapmamaları konusunda tavsiyelerde bulundular. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder