adscode
adscode
adscode

ABD Perakende Satışlarında Haziranda Beklenmedik Değişim

ABD Ticaret Bakanlığı'nın hazirana ilişkin perakende satış verilerine göre, piyasa beklentilerinin aksine perakende satışlar değişim göstermedi.

ABD Perakende Satışlarında Haziranda Beklenmedik Değişim

ABD Ticaret Bakanlığı, haziran ayına ilişkin perakende satış verilerini açıkladı. Haziranda perakende satışlar bir önceki aya kıyasla değişim göstermedi ve 704,3 milyar dolar olarak hesaplandı. Piyasa beklentisi, perakende satışların aylık yüzde 0,3 azalması yönündeydi ancak satışlarda beklenen düşüş yaşanmadı. Perakende satışlar, yıllık bazda ise yüzde 2,3 artış gösterdi. Haziran ayında bazı sektörlerdeki satışlarda azalış yaşanırken, diğer sektörlerde ise artış görüldü.

Benzin istasyonları, motorlu araç ve parçalarının satıldığı mağazalar ile spor malzemeleri, hobi ürünleri, müzik ürünleri ve kitap satılan mağazalardaki satışlarda azalış yaşanırken, yapı malzemeleri satan mağazalar, sağlık ve kişisel bakım mağazaları, giyim, mobilya, elektronik ve genel mal mağazalarında artış yaşandı. Yiyecek içecek hizmetlerinin sunulduğu yerlerde de satışlarda artış görüldü.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder