adscode
adscode
adscode

ABD Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Basın Toplantısı Düzenledi

ABD Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı, Alaska'da Çin ve Rusya'ya ait savaş uçaklarının müdahale ettiği olay hakkında basın toplantısı düzenledi.

ABD Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Basın Toplantısı Düzenledi

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ve ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Charles Brown, Pentagon'da bir basın toplantısı düzenledi.

Alaska kıyılarında Çin ve Rusya'ya ait 4 savaş uçağının uluslararası hava sahasında müdahale etmesiyle ilgili olarak konuşan Austin, bu olayın sürpriz olmadığını belirtti ve bölgedeki gelişmeleri sürekli olarak izlediklerini söyledi. Austin, Rus ve Çin uçaklarının ABD ve Kanada hava sahasına girmediklerini, ancak sınıra 300 kilometre kadar yaklaştıklarını ifade etti. Her zaman müdahaleye hazır olduklarını vurgulayan Austin, bu gibi durumlarda önlem aldıklarını belirtti.

Austin, Çin ve Rusya'nın ABD'yi test ettiği yönündeki soruya ise "Onlar bizi her zaman test ediyor ve bu bizim için sürpriz değil" yanıtını verdi.

Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in güvenlik alanındaki etkisi hakkındaki soruya ise siyasi yorum yapmayacağını ancak Harris'in uluslararası arenada başarılı bir şekilde temsil ettiğini belirtti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD'den hızlı güvenlik yardımı talebi hakkındaki açıklamalarına da yanıt veren Austin, 7 Ekim'den sonra İsrail'e rekor hızda yardım yaptıklarını ve bu yardımın devam ettiğini söyledi.

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Charles Brown ise İsrail'in Gazze'deki sivil kayıpları konusundaki iddialar hakkında net bir yorum yapmadığını belirtti ve sivil kayıpların azaltılması ve insani yardımların Gazze'ye ulaşması konusunda İsrailli yetkililerle çalıştıklarını ifade etti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder