adscode
adscode
adscode

ABD Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanından Çin ve Rusya'ya İlişkin Açıklamalar

ABD Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı, Alaska kıyılarında Çin ve Rusya'ya ait savaş uçaklarının müdahale edilmesi hakkında basın toplantısı düzenledi. Ayrıca İsrail'e verilen güvenlik yardımı ve Kamala Harris'in rolü hakkında d

ABD Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanından Çin ve Rusya'ya İlişkin Açıklamalar

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ve ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Charles Brown, Pentagon'da basın toplantısı düzenleyerek, Alaska kıyılarında Çin ve Rusya'ya ait savaş uçaklarının müdahale edilmesi hakkında açıklamalarda bulundular. Austin, bu olayın sürpriz olmadığını belirterek, bu bölgedeki gelişmeleri sürekli olarak takip ettiklerini söyledi. Savunma Bakanı Austin, "İlk kez bu iki ülkenin birlikte uçtuğunu görüyoruz. " ifadesini kullanırken, Rus ve Çin uçaklarının ABD ve Kanada hava sahasına girmediğini, ancak sınıra 300 kilometre kadar yaklaştıklarını belirtti. Her zaman müdahaleye hazır olduklarını vurgulayan Austin, Rusya ve Çin'in ABD'yi test ettiğini ve bu durumun sürpriz olmadığını dile getirdi.

Ayrıca, İsrail'e verilen güvenlik yardımı konusunda da konuşan Austin, 7 Ekim 2023'ten sonra İsrail'e "rekor hızda" yardım yapıldığını ve bu desteğin devam ettiğini belirtti.

Kamala Harris'in güvenlik alanındaki etkisi hakkındaki soruya ise "Siyasi yoruma girmeyeceğim ancak kendisi her zaman hazırlıklı ve etkili bir şekilde karmaşık konulara girdiler sağlar. " şeklinde yanıt verdi.

Genelkurmay Başkanı Brown da İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Gazze'deki sivil kayıplar konusundaki iddiaları hakkında, bu konuda net rakamlar görmediklerini belirterek, İsrailli yetkililerle sivil kayıpların azaltılması ve insani yardımların Gazze'ye ulaşması konusunda baskı yaptıklarını ifade etti. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder