adscode
adscode
adscode

ABD Türkiye'nin Nükleer Enerji Projelerine İlgi Gösteriyor

ABD'nin Türkiye'nin nükleer enerji kapasitesini artırma ve yeni santraller inşa etme hedefine ciddi ilgi gösterdiği açıklandı.

ABD Türkiye'nin Nükleer Enerji Projelerine İlgi Gösteriyor

Enerji Bakanlığı Nükleer Enerji ve Uluslararası Projeler Genel Müdürü Yusuf Ceylan, Nükleer Santraller Zirvesi'nde Reuters'ın sorularını yanıtladı. Ceylan, Türkiye'nin nükleer enerji kapasitesini artırma ve yeni santral inşa etme hedefine ABD'nin ciddi ilgi gösterdiğini belirtti.

Türkiye ve ABD arasında resmi müzakere yürütülüp yürütülmediği konusunda net bir bilgi vermezken, büyük ölçekli santrallerin yanı sıra küçük modüler reaktörler için görüşmelerin devam ettiğini açıkladı.

Türkiye'nin enerji kaynaklarını çeşitlendirme amacıyla uzun vadede 20 bin MW kurulu güçte nükleer santral kurmayı hedeflediğini belirten Ceylan, Sinop ve Trakya'da yapılması planlanan nükleer santraller için Güney Kore, Rusya ve Çinli SPIC ile görüşmelerin sürdüğünü de paylaştı.

ABD'nin Türkiye'ye yönelik nükleer enerji projelerine olan ilgisinin artması, ülkenin enerji sektöründe dikkat çeken bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder