ABD ve Irak Savunma Bakanları Güvenlik İşbirliği Konusunda Anlaştı

Austin ve Abbasi'nin gerçekleştirdiği görüşmede ABD-Irak ikili savunma ortaklığının geleceği ele alındı.

ABD ve Irak Savunma Bakanları Güvenlik İşbirliği Konusunda Anlaştı

Pentagon sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Washington'da gerçekleşen 2024 ABD-Irak Ortak Güvenlik İşbirliği Diyaloğu kapsamında ABD Savunma Bakanı Austin ve Irak Savunma Bakanı Abbasi bir araya geldi. Görüşmede, Irak'ın egemenliği, güvenliği ve istikrarı üzerine odaklanıldı ve ABD'nin Irak'a olan bağlılığı teyit edildi.

DEAŞ ile mücadele koalisyonunun Irak'taki askeri misyonunun sona ermesi ve güvenlik işbirliğinin ele alındığı görüşmede, iki bakanın gelecekteki güvenlik işbirliği ve ordular arası angajmanları güçlendirmek için istişareye devam etme kararı aldığı belirtildi. Austin ve Abbasi'nin, ABD ile Irak arasındaki bağları güçlendirecek adımlar üzerinde mutabık kaldığı vurgulandı. Bu görüşmenin ABD ve Irak arasındaki güvenlik işbirliğinin daha da güçlenmesine katkı sağlayacağı bekleniyor. .