adscode
adscode
adscode

ABD Yargıcı Google'ın Pazar Hakimiyeti İçin Yasa Dışı Yöntemler Kullandığını Belirledi

Washington'daki ABD Bölge Yargıcı Amit P. Mehta, Google'ın ABD arama motoru pazarındaki tekelini korumak için yasa dışı uygulamalara başvurduğunu belirledi. Karar, Google'ın rekabeti bastırarak pazar hakimiyetini sürdürdüğünü ortaya koy

ABD Yargıcı Google'ın Pazar Hakimiyeti İçin Yasa Dışı Yöntemler Kullandığını Belirledi

ABD'deki bölge yargıcı Amit P. Mehta, Google'ın ABD'deki arama motoru pazarındaki tekelini korumak için yasa dışı yöntemlere başvurduğunu belirledi. Google'ın dünya genelinde internet aramasındaki yaklaşık yüzde 90 pazar payını kullanarak rakiplerini ezmeye çalıştığı mahkeme tarafından kabul edildi. Mehta'nın 276 sayfalık kararında, "Google bir tekelcidir ve tekelini sürdürmek için tekelci gibi davranmıştır. " ifadelerine yer verildi. Ayrıca, şirketin dava sırasında faydalı olabilecek iç mesajları da silmeye çalıştığı belirtildi.

Mehta, Adalet Bakanlığı ve birçok eyaletin Google'ın rekabeti bastırmak için web tarayıcılarına ve telefon üreticilerine milyarlarca dolar ödeyerek varsayılan arama motoru olmalarını sağladığı iddialarını destekledi. Bu durumun şirketin sponsorlu metin reklamlarında baskın konumunu korumasına olanak sağladığını vurguladı. Adalet Bakanlığı Antitröst Şefi Jonathan Kanter, kararın gelecek nesillere inovasyonun kapısını açtığını ve bilgiye erişimi koruduğunu belirtti.

ABD hükümetinin 2020'de açtığı dava, Google'ın genel arama pazarındaki payını korumak için giriş engelleri yarattığını ve hakimiyetini sürdüren bir geri bildirim döngüsü oluşturduğunu iddia etmişti. Mahkeme, Google'ın Sherman Yasası'nın tekelcilik yasağını ihlal ettiğini belirtti. Google'ın ana şirketi Alphabet'in küresel işler başkanı Kent Walker, şirketin karara itiraz edeceğini açıkladı. Bu karar, uzun bir süreden sonra bir teknoloji devine karşı verilen ilk anti-tekel karar olma özelliği taşıyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder