adscode
adscode
adscode

Acılı Baba, Şehit Oğlunun Mezarındaki Bayrağın Değiştirilmemesine Tepki Gösterdi

Şehit oğlunun mezarındaki Türk bayrağının yıprandığını fark eden acılı baba, değiştirilmesi için talepte bulundu ancak mezarlık yetkililerinden beklediği yanıtı alamayarak Beşiktaş Kaymakamı'na başvurdu.

Acılı Baba, Şehit Oğlunun Mezarındaki Bayrağın Değiştirilmemesine Tepki Gösterdi

Acılı baba Ahmet Ergin, 8 yıl önce 15 Temmuz gecesi şehit olan oğlu Batuhan Ergin'in mezarındaki Türk bayrağının yıprandığını fark etti. Mezarlık yetkililerinden bayrağın değiştirilmesi talebinde bulunan Ergin, aldığı cevap karşısında büyük üzüntü yaşadı. Mezarlık yetkililerinden gelen "Bayrağı değiştirmek bizim görevimiz değil, onu da şehidin babası değiştirsin" yanıtı Ergin'i adeta yıktı. Bunun üzerine Ergin, Beşiktaş Kaymakamı Oğuzhan Bingöl'e durumu anlattı. Bingöl'ün müdahalesiyle bayrak kısa sürede yenisi ile değiştirildi. Ancak Ergin, yaşadığı üzüntü ve tepkisini şu sözlerle dile getirdi: "Bu durumu ben güvenlik görevlisi arkadaşa söyledim. 15 Temmuz geliyor bu bayrağı değiştirin diye. Aradan birkaç gün geçti ve bayrağın değişmediğini gördüm.

Zincirlikuyu Mezarlıklar Müdürlüğünde bu işle ilgilenen kişi, 'Bayrağı değiştirmek bizim görevimiz değil, onu da şehidin babası değiştirsin' diye bana haber gönderdi. Ben de bu duruma çok sinirlendim. Netice bayrağı değiştirmek değil ben kendim de değiştiririm bayrağı ama burası bir mezarlık. Bu bayrak bizim şehitlerimizin kanını alan bir bayrak. O renkte benim oğlumun da kanı var ve bayrağın rengi solmuş. Nasıl o bayrak değiştirmez. Senin cebinden mi çıkıyor o para? Ben bu olaya çok sinirlendim. "Ergin, yaşadığı bu üzüntü ve tepkiyi çevresine anlatınca olay hızla Beşiktaş Kaymakamı'na ulaştı. Kaymakam Bingöl'ün müdahalesiyle bayrak kısa sürede yenisiyle değiştirildi. Ancak Ergin, mezarlıklardaki görevlilerin tavrına ve verilen cevaba oldukça tepkiliydi. "Bu arkadaşın Türklüğünden de şüphe ediyorum. Acaba oğlum 15 Temmuz şehidi olduğu için mi bu bayrağı değiştirmek zor geliyor. Senin 15 Temmuz'la bir bağlantın mı var? Zincirlikuyu Mezarlıklar Müdürlüğü'ndeki biri. Her kurum içerisinde bir tane çıbanbaşı, hadsiz vardır. Ben bu olayı bütün Mezarlıklar Müdürlüğüne yıkmıyorum. Aynı gün olayı Beşiktaş Kaymakamımız Oğuzhan Bingöl'e anlattım. Sağ olsun ertesi gün bayrağı değiştirdi. O günden sonra vatandaşlardan ve resmi kurumlardan bana onlarca bayrak hediye edildi. Sorun bayrak değil sorun bu şahsın bana karşı almış olduğu tavır. Sen 15 Temmuz darbesine muhalif olan kişilerden misin de bu bayrağı değiştirmek istemiyorsun? O kadar olay oldu ama kimse beni arayıp da özür dilemedi. Hiçbir olay olmamış gibi herkes kulağının üzerine yattı. " şeklinde konuştu. Baba Ergin, oğlunun vatan ve millete olan aşkıyla dolu bir genç olduğunu ve askerdeyken bile şehitlik makamını arzuladığını belirtti.

Şehitlik makamını 15 Temmuz gecesi yakalayan Batuhan Ergin'in ailesi, yaşadıkları acıyı dindirmenin mümkün olmadığını, eksik ve yarım kaldıklarını ifade etti. Ahmet Ergin, "Ben her gün mezara geldiğim zaman daha kötü olarak ayrılıyorum. 8 senede çok yarım kaldık. Eksik kaldık, hayatımız mahvoldu. 4 kişilik mutlu bir aileyken bir bacağımız kesilmiş mutsuz bir aileyiz" diyerek acılarını dile getirdi.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin