adscode
adscode
adscode

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: \"FETÖ'nün 15 Temmuz Darbe Girişiminin Ardından Neler Yaşandı?\"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin 8. yılı öncesinde yaptığı değerlendirmede, darbe girişimi sırasında 253 kişinin şehit, 2 bin 190 kişinin de gazi olduğunu belirtti. Tunç, Türk milletinin demokrasi müca

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: \"FETÖ'nün 15 Temmuz Darbe Girişiminin Ardından Neler Yaşandı?\"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin 8. yılı öncesinde yaptığı değerlendirmede, darbe girişimi sırasında 253 kişinin şehit, 2 bin 190 kişinin de gazi olduğunu belirtti.

Tunç, Türk milletinin o karanlık gecede büyük kahramanlık mücadelesi verdiğini ifade ederek, demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkmanın önemini vurguladı. Ayrıca Tunç, Türk demokrasi tarihindeki darbeleri anlatarak, Türk milletinin demokrasiye olan inancının ne kadar güçlü olduğunu gösterdi.

Darbe girişiminden sonra FETÖ ile mücadelede yargının önemine de dikkat çeken Tunç, hala iade edilmeyen FETÖ elebaşı Gülen için yapılan iade taleplerine değindi.

Türkiye'nin daha demokratik bir anayasaya ihtiyacı olduğunu belirten Tunç, yapısal reformların devam ettiğini ve halkın temsilcileri tarafından yazılmış bir anayasanın ülkeye kazandırılmasının önemine vurgu yaptı.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin