adscode
adscode
adscode

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yargı Paketi ve Kadınların Soyadıyla İlgili Düzenlemeler Hakkında Konuştu

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, NTV Ankara Temsilcisi Ahmet Ergen’in sorularını yanıtladı ve gündemdeki yargı paketi ve kadınların soyadıyla ilgili düzenlemeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yargı Paketi ve Kadınların Soyadıyla İlgili Düzenlemeler Hakkında Konuştu

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, NTV Ankara Temsilcisi Ahmet Ergen’in sorularını yanıtladı. Bakan Tunç, 9. Yargı Paketi hakkında bilgi verirken, paketin ekim ayına kaldığını ve Meclis’in çalışma takvimine yetiştirilemediğini açıkladı.

Arabuluculuk sistemini daha da etkinleştirmeye yönelik düzenlemelerin yer aldığı pakette, istinaf mahkemelerindeki iş yoğunluğunu azaltmaya yönelik çalışmaların da olduğunu belirtti.

Kadınların soyadıyla ilgili düzenlemeler konusuna da değinen Bakan Tunç, AYM’nin iptal kararından sonra medeni kanunda bir düzenleme yapılması gerektiğini söyledi.

Aile hukuku ve boşanma davalarının süreçlerinin hızlandırılması gerektiğini vurgulayan Bakan Tunç, kadınların soyadı konusundaki tartışmaların TBMM’de çözüme kavuşturulacağını belirtti.

Yargı reformu strateji belgesi hakkında da konuşan Bakan Tunç, reform sürecinin sürekli bir gelişim içinde olduğunu ve milletin taleplerine duyarlı olunduğunda ihtiyaçların giderilebileceğini ifade etti. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder