adscode
adscode
adscode

Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri İşyurtları Fuarı İlgi Odağı Oldu

Adalet Bakanlığı tarafından düzenlenen İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı, hükümlü ve tutukluların ürettikleri el emeği ürünleri sergilemek amacıyla İstanbul Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda ziyaretçilerini bekliyor.

Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri İşyurtları Fuarı İlgi Odağı Oldu

Adalet Bakanlığı tarafından düzenlenen İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı, hükümlü ve tutukluların ürettiği el emeği ürünleri sergilemek amacıyla İstanbul Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda açıldı. Fuarda, farklı ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlü ve tutukluların el emeği göz nuru ürünleri ziyaretçilere sunuluyor.

42 iş yurdunda üretilen birbirinden özel ve güzel ürünlerin yer aldığı fuarda, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Gümüş, İş Yurtları Kurumu'ndan sorumlu Hakim Neslihan Gedikbaş ve Breaking News Turkey sunucusu Elif Tayhan da stantları ziyaret ederek ürünleri inceledi.

Başsavcı Hüseyin Gümüş, fuarın sadece bir alışveriş etkinliği olmadığını belirterek, hükümlü ve tutukluların geleceğe umutla bakmalarına destek olmayı amaçladıklarını vurguladı.

Hakim Neslihan Gedikbaş ise İş Yurtları Kurumu'nun hükümlü ve tutuklulara meslek edindirme ve maaş ödeme konularında önemli çalışmalar yaptığını ifade etti.

Adalet Bakanlığı'nın bu tür etkinliklerle hükümlü ve tutukluların topluma yararlı bireyler olmaları için destek verdiklerini belirten Gedikbaş, Türkiye genelinde 425 cezaevinde yapılan çalışmaların büyüyerek devam ettiğini söyledi.

Fuarın ziyaretçiler arasında büyük ilgi görmesi bekleniyor ve İşyurtları'nın hükümlü ve tutuklulara sağladığı fırsatlar daha geniş kitlelere duyurulmuş olacak.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder