Adana'da Artan Sıcaklıkla Birlikte Gıda Zehirlenmesi Vakaları Artıyor

Adana'da yaz mevsiminde artan sıcaklıklarla birlikte besin zehirlenmesi vakalarında artış yaşanıyor. Uzmanlar et ve tavuğun güvenilir yerlerden tüketilmesini öneriyor.

Adana'da Artan Sıcaklıkla Birlikte Gıda Zehirlenmesi Vakaları Artıyor

Adana'da hava sıcaklığının 40 dereceyi aşmasıyla birlikte yaz mevsiminde artan sıcaklıklar, besin zehirlenmesi vakalarında da artış yaşanmasına neden oluyor. Özellikle dışarıda sık tüketilen tavuk döner, et ve balık gibi gıdaların hızla bozulduğu biliniyor. Uzmanlar, et ve tavuğun güvenilir ve bilindik yerlerden tüketilmesi gerektiğini vurguluyor. Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları Kliniği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hilmi Erdem Sümbül, bu dönemde gıda zehirlenmesi vakalarında artış yaşandığını belirtiyor. Hastaların genellikle karın ağrısı, kramp ve ateş gibi belirtilerle başvurduğu görülüyor. Sıcak havalarda mikroorganizma ve bakteri sayısının arttığını belirten Doç. Dr. Sümbül, et, tavuk ve deniz ürünlerinin taze tüketilip iyi pişirilmesi gerektiğini söylüyor. Gıdaların -18 ile +4 derece arasında saklanması gerektiğini hatırlatıyor ve gereksiz antibiyotik kullanımının önüne geçilmesi gerektiğini vurguluyor. Kebapçı Cihangir Korkmaz ise sıcak havada etlerin karardığını ve gıda zehirlenmesine yol açabileceğini belirtiyor. Korkmaz, insanların güvenilir ve bilindik yerlerden et ve tavuk tüketmeleri gerektiğini söylüyor. Ayrıca, sıcak havalarda yeteri kadar sıvı tüketiminin önemine dikkat çekiyor. .