adscode
adscode
adscode

Adana'da Sıcak Havada Serinleme Çalışmaları Devam Ediyor

Adana'da yaşanan sıcak hava dalgasının etkisiyle termometreler 44 dereceyi gösterirken, vatandaşlar serinlemek için farklı yöntemler deniyor.

Adana'da Sıcak Havada Serinleme Çalışmaları Devam Ediyor

Adana, Afrika'dan gelen sıcak hava dalgasının etkisi altında. Kentte sıcaklık 44 dereceye kadar yükseldi ve hissedilen sıcaklık 48 dereceyi buldu. Çocuklar sulama kanallarına akın ederken, vatandaşlar da parklarda serinlemeyi tercih etti. Sulama kanallarında serinlemek için bulunan çocuklardan Yusuf Taşkıran, belediyelere seslenerek bir havuz talep etti. Kanallarda yüzmek zorunda kaldıklarını ifade eden Yusuf, havuz yapılırsa orada yüzüleceğini belirtti. Aynı şekilde uzun süredir kanallarda yüzen Gökhan Yüksel, durumun artık alışıldık hale geldiğini söyledi. Parklarda bulunan vatandaşlardan Salim Kaptan ise, sıcak havadan bunalan insanların kaçacak yer aradığını ifade etti.

Adana'nın nemli havasının da etkisiyle her gün iki kez banyo yaptıklarını ancak yetersiz kaldığını belirten Kaptan, serinlemek için parkları tercih ettiklerini dile getirdi.

Adana'da sıcak hava nedeniyle vatandaşlar farklı serinleme yöntemleri denemeye devam ederken, belediye ve ilgili kurumlar da bu konuda önlemler alarak halkın daha rahat bir yaz geçirmesini sağlamaya çalışıyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin